NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Lenta, tancul și pobeda, socialiștii și torpeda”. Doar 300 de bălțeni îl vor pe „Gheorghe” în piept

Aproape 300 de oameni au venit la protestul organizat de socialiști în centrul municipiului Bălți. Printre ei, deputați, președinți de raion și consilieri locali. Aceștia au scandat împotriva interzicerii panglicii Sfântul Gheorghe, dar și a majorării de prețuri și tarife în Republica Moldova. Acțiunea a fost criticată de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate.


Unii protestatarii s-au arătat deranjați de prezența jurnaliștilor, printre ei, și președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic.

Reporter: Vă rog frumos, nu puneți mâna! Domnule Melnic, să păstrăm calmul! Noi ne-am apropiat frumos de dvs.

Nicolai Melnic: Eu v-am spus că nu stau de vorbă cu mincinoșii.

Reporter: Să nu puneți mâna, domnule Melnic!”, a reacționat Nicolai Melnic.

„Pentru mine panglica Sfântului Gheorghe reprezintă o memorie. Amintire în numele buneilor noștri și a voștri care și-au sacrificat viața, amintiri în memoriam a celor milioane de oameni care și-au sacrificat viața pentru ca noi să trăim în pace.”

„Acolo se întâmplă operațiune specială, dacă ar fi fost război. Ei mor pur întâmplător din cauza nu au fost evacuați la timpul potrivit. În al doilea rând, acolo sunt foarte multe sabotaje din partea bandiților din Ucraina. Ei în mod special strică toată infrastructura orașelor, astfel încât apoi să dea vina pe trupele ruse.”

„Vreau să spun despre semnificația culorilor panglicii de astăzi, care a apărut în 2015. Culoarea neagră reprezintă doliu – când cineva moare, iar culoarea portocalie este sângele care se contopește cu pământul. Ce fel de propagandă de război poate fi aici? Nu înțeleg”, au spus bălțenii.

Iar ex-deputatul Vladimir Mizdrenco a venit cu acuzații la adresa jurnaliștilor.

„Portalului dumneavoastră de știri nu spun absolut nimic pentru că sunteți presă galbenă”, a declarat Vladimir Mizdrenco, ex-deputat PSRM.

Alexandr Nesterovschi, care a revenit recent în Parlament, a declarat că este împotriva acțiunilor și deciziilor actualei guvernări.

„În primul rând, în legătură cu situația catastrofală din țară în domeniul economic și social și împotriva interzicerii panglicii „Sfântul Gheorghe” care înseamnă pentru noi simbolul victoriei, pentru care au luptat poate și rudele tale”, a spus Alexandr Nesterovschi, deputat PSRM.

„În realitate, panglica Sfântul Gheorghe este simbolul victoriei. Ne mândrim cu învingătorii noștri, cu luptătorii noștri care au eliberat Moldova. Cum putem să ștergem această amintire, această mândrie, această recunoștință? Cred că nu este corect”, a adăugat Irina Lozovan, deputată PSRM.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Oazu Nantoi a criticat protestul organizat de către Partidul Socialiștilor. Potrivit acestuia, în prezent, panglica Sfântului Gheorghe simbolizează fascismul rusesc.

„Din momentul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și atrocităților comise de armata rusă, această panglică simbolizează fascismul rusesc. Ei cu insistență pretind la rolul coloanei a cincea fără ca să propună vreo soluție pentru problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova. Spre regret, codul genetic al acestui partid îl determină „kuliocarul” Igor Dodon care îi dicta lui Serghei Iaralov formula de federalizare a R. Moldova”, a conchis Oazu Nantoi, deputat PAS.

Amintim că ieri, 14 aprilie, cu votul deputaților PAS, în Republica Moldova au fost interzise simbolurilor invaziei ruse în Ucraina – literele V și Z, dar și panglica „Sfântului Gheorghe”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"