NordNews
Avem ce spune

VIDEO LIVE | Muncitorii nodului feroviar din Dondușeni protestează

Protestele angajailor întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” continuă. Și muncitorii nodului feroviar Târnova din raionul Dondușeni sunt revoltați de reținerile salariale, care durează deja de patru luni. Oamenii spun că i-a ajuns cuțitul la os și că nu mai pot face față nevoilor cotidiene.

Amintim că, acum câteva zile, și angajații nodului feroviar din Ocnița au ieșit la protest. Oamenii cer ca administrația întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” să le achite salariile restante pentru ultimele patru luni. Muncitorii au blocat liniile de cale ferată și spun că sunt gata să vândă șinele la fier vechi pentru a-și ridica salariile.

Oamenii spun că nu au bani pentru a-și cumpăra o bucată de pâine, au acumulat penalități la credite, iar unii au rămas fără curent electric din cauza neachitării facturilor.

La telefon, administrația întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, a declarat că nu are timp pentru a se întâlni cu oamenii. Adrian Onceanu susține că lucrează asupra problemei, însă, bani pentru achitarea salariilor nu există.

La îndemnul oamenilor legii, angajații au permis trenurilor să circule.

Muncitorii au declarat că, în următoarele zile vor merge în Parlament pentru că au ajuns la limita sărăciei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata