NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Locatarii unui bloc din Bălți se tem că vor rămâne cu drumul nereparat. Ce le-a promis Nicolai Grigorișin

De frică că vor rămâne cu drumul nereparat sau cu lucrări efectuate de mântuială, locuitorii de pe strada Sfântul Nicolae nr 9 din Bălți au solicitat o întâlnire cu primarul. Oamenii susțin că sunt din nou neglijați de autorități, deși locuiesc chiar în centrul orașului. De cealaltă parte, Nicolai Grigorișin a dat asigurări că drumul cu pricina va fi reparat, fără a spune când exact.

„Nu s-au făcut reparații aici din anul 1968, acum când am început a acționa voi mă întrebați când anume? Eu v-am răspuns: în acest an sau la anul viitor”, spune primarul.

„Atunci de ce ne-au închis drumul cu această bordură? Cum să treacă ambulanța sau o persoană cu dizabilități?”, se revoltă o locuitoare.

Drumarii au început lucrările de reparație care, potrivit localnicilor, urmau să se finiseze până la 30 noiembrie curent. Acum, pe lângă băltoace, locuitorii vor fi nevoiți să ocolească și alte obstacole.

„Bordura de intrare este foarte înaltă, nici cu căruciorul pentru copii nu poți trece, nici o persoană cu dizabilități nu poate să meargă. Am înțeles că așa și va rămâne”, a zis o femeie.

„Din cauza mașinilor care se parchează chiar la intrarea în curte, noi nu putem să trecem ca să intrăm în bloc. Noaptea își lasă mașinile aproape de bordură. Persoanele cu grad de inavaliditate nu pot să traverseze pe-acolo deloc”, a adăugat o altă locuitoare.

Oamenii spun că drumul din curtea lor trebuia să fie reparat odată cu al vecinilor, așa precum este stipulat într-un contract al primăriei.

„Pe pagina oficială a primăriei există informații precum că se efectuează lucrări de reabilitare a drumurilor pe străzile Sfântul Nicolae 1 – 9. Deci, blocul nostru este inclus. Astfel, în toate curțile s-au făcut reparații, numai la noi nu s-a întreprins nicio măsură. Autoritățile ne spun că blocul din curtea noastră nu a fost inclus în planul acestui an”, a adăugat o altă femeie.

Primarul a promis că, în următoarele cinci luni, locatarii de aici se vor bucura de trotuare pavate.

„Vrem să avem iluminat stradal nou. Lămpile vechi le vom instala în curți. Dar trebuie să facem mai întâi lucrările de acolo. Ceea ce vă promit acum este curățirea copacilor de crengi uscate, curți asfaltate și pavate. Aceasta vă promit pentru că este în puterea mea”, a menționat Nicolai Grigorișin.

Potrivit unor calcule, pentru reparația capitală a tuturor străzilor și podurilor din oraș este nevoie de peste 2 miliarde de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"