NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Locuitorii din Edineț se plâng de drumurile proaste din oraș. Ce spun autoritățile

Locuitorii din Edineț se plâng de drumurile proaste din oraș. Unii oameni au obosit să tot aștepte intervenția autorităților și au cârpit gropile din asfalt de pe strada Holocosta cu beton. Imaginile au fost postate pe internet.

Oamenii se plâng că deplasarea pe drumurile din oraș este  un adevărat chin, mai ales după ploi când sunt nevoiți să încalțe galoși sau cizme din cauciuc.

„Foarte rău, rău, iată acolo drumul este prin de gropi. Acolo unde trăim, în loc de drum este o mlaștină. Au promis că vor face ceva, dar nu mai fac.”

„Este rău, sau nu vedeți.”

„Este evident faptul că odată cu trecerea timpului, se uzează și drumurile, ele necesită îngrijire. Anul acesta în oraș s-au reparat câteva străzi.”

Președintele unei asociații obștești din oraș susține că autoritățile locale au uitat de nevoile oamenilor.

„Acest gest este pentru noi  un strigăt de disperare. Pentru ce se mai achită taxele și toate impozitele, dacă cetățenii sunt nevoiți să-și repare singuri drumurile. Oamenii nu cer nimic ieșit din comun, doar ceea ce stă în puterile autoriităților locale, cel puțin un drum de calitate.”, a declarat Mihail Zaim, președintele Asociației Obștești „Pentru Popor”.

Mihail Zaim a mai declarat că autoritățile nu acceptă criticile sau plângerile făcute la adresa primăriei.

„Dacă oamenii se adresează cu o problemă, autorităților sau le critică, sunt blocați pe toate siteurile de socializare, în grupurile care sunt create pentru a interacționa cu cetățenii.”

De cealaltă parte, edilul orașului susține că bugetul local nu dispune de suficiente resurse pentru a repara toate drumurile concomitent. Anual, primăria alocă până la zece milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor.

„În acest an am investit în foarte multe drumuri. Logica consilierilor este de a repara drumurile începând din zona centrală spre pereferii. În fiecare an avem între șapte și zece milioane de lei pe care le investim. Nu le putem repara pe toate concomitent. Populația vrea totul și deodată.”, a spus Constantin Cojocaru, primarul orașului Edineț.

În fiecare an, în Edineț sunt reparate între șapte și zece drumuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"