NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Locuitorii din raionul Briceni: „Doar Maia Sandu va veni cu soluții concrete pentru agricultori”

Subvenții echitabile din fondul bugetului de stat pentru fiecare agricultor și dezvoltarea industriei de prelucrare a producției agricole. Sunt unele dintre cele mai importante obiective din programul electoral al candidatei la funcția de președinte din partea partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Despre cum va soluționa cele mai acute probleme cu care se confruntă moldoveni, candidata a discutat cu alegătorii din raionul Briceni.

Vasile Cebotari speră că o dată ce Maia Sandu va ajunge în fotoliul de președinte, el nu va mai fi nevoit să-și croiască un viitor peste hotarele țării.

Nouă multe ne-au promis, însă nimic nu s-a realizat. În opinia mea, eu văd un fir de speranță în Maia Sandu, noi putem realiza ceva și putem avea parte de o viață mai bună”, a precizat Vasile Cebotari.

Viorica Chisari din satul Tabani deține un hectar și jumătate de livadă de mere. Femeia se plânge că este nevoită să-și comercializeze recolta pe marginea drumului. Ea crede că doar Maia Sandu va veni cu soluții concrete pentru agricultori.

Sper să se va întoarce cu fața spre agricultori, să ne ajute cu ceva. Totul este scump, motorina, plata pentru a achita muncitorii e mare, dar noi muncim .  Lucrăm în câmp, noaptea dormim în mașină și videm producția în drum. Iată la ce am ajuns noi”, a menționat Viorica Chisaru.

Oamenii spun că s-au săturat să trăiască în mocirlă și își doresc un viitor prosper pentru ei și copiii lor.

Ne-am săturat de atâtea minciuni, ne-am săturat ca copiii noștri să învețe pe bani și să absolvească cu diplome și fără cunoștințe. Asta s-a întâmplat în cei 30 de ani”.

Am ieșit la o pensie de 1200 de lei, ce pot să fac cu o 1200 de lei. Spune-ți vă rog, e o pensie mizerabilă, am fost peste hotare, nu regret acolo m-am simțit ca la mine acasă, acolo am beneficiat de toate drepturile, sănătatea gratis, m-am întors aici, am căzut de pe altă planetă, aici sunt nimeni, unde mă duc toate ușile sunt închise”, au spus oamenii.

Lidera PAS vine cu soluții concrete în sprijinul agricultorilor din țară.

Una dintre primele acțiuni pe care le voi face voi merge în comunitatea internațională și voi solicita bani ca să putem ajuta agricultorii la începutul anului viitor ca să pornească anul agricol, că să oferim niște subvenții suplimentare la ce dă bugetul de stat, iar după asta trebuie să lucrăm la mai multe direcții așa încât să ajutăm agricultura. Trebuie să explorăm posibilitatea agrciulturii ecologice pentru că aceasta este o agricultură cu viitor”, a menționat lidera PAS, Maia Sandu.

La alegerile din 1 noiembrie, Maia Sandu va fi cu numărul șase în buletinul de vot.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata