NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Locuitorii din satul Călinești, raionul Fălești, își vor alege primarul din primul tur

În satul Călinești din raionul Fălești, primarul va fi ales din primul tur. Asta pentru că în cursa electorală s-au înscris doar doi candidați. Pe 21 noiembrie, localnicii vor trebui să aleagă între candidata independentă, Ala Procopciuc și Eduard Curtescu, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Oamenii spun că satul e mic, dar cu probleme multe, așa că speră că la cârma primăriei va veni un primar competent și dedicat.

„Sunt buni ambii,  sunt amândoi din sat. Îi cunoaștem bine și pe unul și pe altul, dar deja o să decid.”

„Ei amândoi sunt gospodari. Nu pot spune nimic, nici de unul, nici de altul. Vedem până la urmă ce facem. „

Pe Ala Procopciuc am găsit-o la locul de muncă, adică la primărie, acolo unde este contabil-șef.

„Nu am fost indiferentă de propunerea colegilor mei de a candida independent, deoarece știu cel mai bine cum se administrează, știu cel mai bine cum se gestionează și cum se execută.” , a spus  ALA PROCOPCIUC, candidat independent la funcția de primar în s. Călinești

Dacă va deveni primar, Ala Procopciuc spune că va rezolva toate problemele satului pentru că știe deja de unde să pornească.

„Dacă voi avea încrederea cetățenilor, sper să atrag noi investiții în localitate pentru binele cetățenilor. Drumurile, casa de cultură la noi deja este pornită și ar fi bine să continuăm, amenajarea teritoriilor și un teren pentru tineret.”, a mai adăugat doamna Procopciuc.

Și Eduard Curtescu spune că are toate competențele pentru a conduce cu satul, mai ales că, anterior, a fost primar de Călinești. Dacă va obține un nou mandat promite să soluționeza problema groapei de gunoi din localitate și să atragă investiții străine pentru modernizarea satului.

Avem de atras investiții pentru sat, avem de rezolvat problema cu gunoiștea satului că e cam…Sunt foarte multe probleme pe care urmează să le rezolvăm. Aș fi bucuros de le-aș rezolva măcar pe acestea, pe urmă vom vedea.” , a declarat EDUARD CURTESCU, candidat PAS la funcția de primar de Călinești

 În timp ce unii locuitori din Călinești încă nu au decis pentru cine vor vota, alții și-au făcut alegerea.

„Cred că o voi vota pe Curtescu. E omul nostru de sat, știe nevoile oamenilor, poate o să facă ceva pentru noi. „

„Dna Ala Procopciuc este o persoană foarte responsabilă. Nu este plină de neamuri ca să fie totul cu cumătrism cum e la noi.  Noi o susținem, noi o votăm, are studiile cuvenite și cred că o să facă lucru bun.”

„Eu gândesc că voi vota Curtescu. El a câștigat de prima dată, trebuia să rămână și acum, dar cum o să dea Domnul. Eu consider că el este cel mai bun. „

„Eu cred că Procopciuc. –De ce? –Nu știu de ce, dar îmi pare o femeie bună.”

La urnele de vot din Călinești sunt așteptați peste 2000 de oameni. Alegerile au loc după ce primarul a degrevat din funcție din cauza unor probleme de sănătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"