NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Locuitorii din Șoldănești au încredere în Maia Sandu

După dezamăgiri, minciuni și eșecuri, locuitorii din raionul Șoldănești vor o schimbare. În cadrul unei întâlniri cu lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, aceștia și-au povestit durerea și au cerut candidatei la funcția de președinte al Republicii Moldova să scoată țara din sărăcie.


Irina Prodan are 71 de ani. Din cauza crizei financiare din țară, copiii și nepoții ei au plecat peste hotare. Femeia speră că Maia Sandu va face tot posibilul ca moldovenii să revină acasă.

„Îmi pare foarte rău că nu am putut să îmi văd nepoata, să o felicit cu ziua ei de naștere, să o cuprind, am strănepoți care nu pot veni. Cred că dacă Maia Sandu va învinge la aceste alegeri ei se vor întoarce în țară”, a spus Irina Prodan.

Și tinerii o susțin pe lidera PAS și cred că ea va lupta cu fenomenul corupției care persistă peste tot.

„O consider un om onest, un preșdinte pe măsură și sper și cred că va câștiga în turul doi, o voi susține cu toate puterile. Maia Sandu se deosebește de ceilalți candidați prin felul ei de a fi, prin replicile ei evidente și clare.”

„Astăzi am venit aici ca să o susțin pe dna. Maia Sandu, să o susținem să câștige în turul doi. Eu cred cu siguranță că în Moldova se vor shimba lucrurile, daca Maia Sandu va câștiga în turul doi.”

Oamenii spun că a venit timpul pentru schimbări, vor condiții mai bune de trai și venituri decente.

„Pentru niște schimbări, pentru un viitor pentru copiii noștri, pentru nepoții noștri și sperăm că vom reuși. Am încredere în femei, Angela Merkel de exemplu, și multe alte femei care conduc și au rezultate.”

„Cred cu certitudine și avem o speranță de această dată, că Maia Sandu, care va deveni președinte al Republicii Moldova va schimba lucrurile în țara noastră, va scrie o filă nouă în istoria țării, pentru toată populația din țara noastră, care stă în neputință și cu mâna întinsă permanent.”

Dacă va fi aleasă președinte, Maia Sandu promite cetățenilor acces la servicii medicale de calitate.

„În primul rând, trebuie măsuri urgente pentru a salva sistemul medical, trebui să facem investiții serioase în sistemul medical, inclusiv să construim spitale noi, să procurăm echipamente medicale costisitoare, dar absolut necesare pentru investigații. Anul trecut, în perioada guvernării am găsit fonduri pentru construirea a două spitale regionale, unul la Bălți și altul la Cahul, ” a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu este o economistă și politiciană din țara noastră, care a exercitat funcția de ministru al educației al Republicii Moldova în 2012-2015 și de prim-ministru în iunie-noiembrie 2019.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"