NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu au încins atmosfera în Pădurea Domnească

Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu au încins atmosfera în Pădurea Domnească. Sute de oameni s-au adunat ieri, la Zimbrărie, unde s-a desfășurat în premieră Festivalul Lupilor.

 

 „Noi am avut primele două zile la teatrul verde, pe data de 19 și 20, dar să știți că nu am avut așa emoții cum sunt acasă, pentru că acasă sunt cele mai mari emoții, Alex Calancea, interpret.

Festivalul Lupilor vine să reamintească despre obiceiurile strămoșești și să promoveze turismul în nordul Republicii Moldova.

 „Prin acest festival vrem să promovăm turismul și locurile pitorești din Republica Moldova, în special din raionul Glodeni. Astfel, împreună cu lupii lui Calancea am participat la organizarea acestui eveniment și Alex ne-a dat asigurări că acest eveniment va avea continuitate, a spus Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni.

Pe scenă au urcat și Surorile Osoianu, originare tot din nordul țării. Acestea au fost bucuroase să revină pe meleagurile natale.

 „Ne bucurăm foarte mult să fim astăzi aici, la Pădurea Domnească, fiindcă este o locație aproape de satul nostru de baștină și de fiecare dată când venim în satele noastre prindem un pic de energie de la lumea care ne înconjoară aici, Iulia Osoianu, interpretă.

 „Ne-am așteptat că va fi atâta lume fiindcă este un eveniment frumos organizat, este organizat la un nivel înalt, așa că lumea vine cu mare drag, Maria Osoinau, interpretă. ” 

Locuitorii din nordul țării au rămas impresionați de prestația interpreților autohtoni. Ei spun că au avut ocazia să danseze și să se distreze din plin, după o perioadă grea de pandemie.

 „Este foarte frumos, am venit din străinătate și doream de mult așa ceva, să ne simțim bine acasă și să auzim ceva divers. Aici rar se fac așa festivaluri și chiar n-ea fost dor de așa ceva, este foarte frumos, suntem mulțumiți. 

 „Am venit de la Sîngerei, ne-au sunt cumnatele de dimineață că aici va fi un concert și cu mare drag am venit aici.

 „Este minunat, sunt pentru prima dată ieșită în lume după pandemie și îmi pare foarte frumos și sunt bucuroasă că s-au gândit să promoveze așa un festival minunat.

 „Avem o dispoziție bună, am venit aici cu drag pentru că a fost un eveniment foarte mult așteptat. Din cauza pandemiei nu prea am fost la evenimente și acesta a fost binevenit.

Festivalul Lupilor a continuat în satul Movileni din raionul Glodeni. Tot acolo, în atelierul lui Alexei Vidrașco, o întreagă zi a fost dedicată sculpturii și picturii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"