NordNews
Avem ce spune

VIDEO| ,,Magia din Cutia pentru Pantofi” va ajunge la peste 500 de familii din nordul R. Moldova

În perioada sărbătorilor de iarnă, Asociația Obștească ,,Primăvara care ne unește”, își propune să aducă fericirea în casele familiilor social vulnerabile și copiilor cu dizabilități. Campania ,,Magia din Cutia pentru Pantofi”, este deja la a V-a ediție, iar în acest an, organizatorii își doresc să bucure peste 500 de familii.

,,Chiar dacă suntem înregistrați de un an, dorim să organizăm cât mai multe proiecte cu impact social. Ne dorim să organizăm la cel mai înalt nivel această campanie, astfel încât cei implicați să aibă parte de o transparență maximă”, a spus  ANA DARII, manager de proiect al campaniei ,,Magia din cutia pentru pantofi”

Să faci magie este simplu! Dacă ai în casă o cutie de pantofi, adună în ea tot ce consideri că va fi necesar unui copil, iar apoi poți să o aduci la unul dintre cele trei puncte de colectare din municipiul Bălți: Str Sf. Nicolai 61, str. Aerodromului 1 și Centrul Comercial UNIC.

,,Luăm o cutie goală, o umplem cu hăinuțe, jucării, rechizite, cărți, dulciuri, le împachetăm, indicăm vârsta și genul copilului”, a mai adăugat  ANA DARII, manager de proiect al campaniei ,,Magia din cutia pentru pantofi”

Cristina Ungurean este mama micuței Nicoleta, la care ,,Magia din cutia pentru pantofi” a ajuns în 2019. La naștere, fetița a fost diagnosticată cu detrapareză musculară. Mare i-a fost bucuria când a primit un cadou neașteptat.

,,A fost o reacție pozitivă, am primit un ursuleț din acea cutie, și chiar acum de față se joacă, doarme cu el, hăinuțe, a fost foarte fericită când le-a primit, și chiar până acum le purtăm cu mare drag și mulțumim persoanei care ni le-a dăruit. Este foarte importantă, fiindcă la momentul de față, mulți copii cu nevoi specială sunt lăsați în umbră, iar această caritate, donație pe care am avut-o a fost foarte binevenită”, a spus CRISTINA UNGUREAN, beneficiară a campaniei ,,Magia din cutia pentru pantofi”

Timp de 4 ani, organizatorii campaniei ,,Magia din Cutia pentru pantofi”, au reușit să facă fericite mii de familii din nordul țării.

,,Pe parcursul a ultimilor ani, am oferit aceste cutii magice la circa 2800 de familii, și am reușit să vizităm circa 70 de localități din preajma mun. Bălți, acolo unde lucrurile sunt și mai triste”, a afirmat ARINA SPĂTARU, Fondatoarea campaniei ,,Magia din cutia pentru pantofi”

Natalia Cojocari este voluntară încă de la începutul campaniei. Femeia spune că bălțenii cu suflet mare știu cum să aducă magia sărbătorilor de iarnă.

,,Oamenii sunt destul de deschiși, pentru că în momentul în care eu am făcut un sunet și am zis că este nevoie de mobilizare, imediat în a doua secundă s-au alăturat vecinii, sora, fratele și ne-au ajutat cu hăinuțe, cadouri etc”, a spus NATALIA COJOCARI, voluntară a campaniei ,,Magia din cutia pentru pantofi”

,,Primăvara care ne unește” nu este doar despre daruri, ci și despre suport psihologic, juridic și informațional.

,,De mai multe ori, confruntându-se cu mai multe probleme, aceste familii uită că există instrumente legale, uită că statul poate să le ofere un support, și mai puțin beneficiază de suport psiho emoțional”, a mai adăugat ARINA SPĂTARU, Fondatoarea campaniei  ,,Magia din cutia pentru pantofi”

Colectarea cutiilor ,,magice” are loc până pe 25 decembrie, iar în perioada 1-14 ianuarie, darurile vor fi împărțite tuturor copiilor care speră la o minune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"