NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mai multe accidente rutiere la Bălți: trei persoane decedate și alte 15 traumatizate

Numărul sporit de accidente rutiere din ultima perioadă, a motivat polițiștii să demareze o campanie națională pentru prevenirea tragediilor în trafic. Doar la Bălți, de la începutul anului curent, au avut loc 17 accidente rutiere, soldate cu trei persoane decedate și alte 15 traumatizate.


Recent, o fetiță de 11 ani din Bălți a fost lovită de o ambulanță, chiar pe trecerea de pietoni. Copila a ajuns în stare gravă la spital. Iar un biciclist de 52 de ani a murit după ce a fost lovit în plin de un automobil.
Oamenii cred că, majoritatea accidentelor rutiere au loc din cauza imprudenței în timpul șofatului, dar și a iresponsabilității pietonilor.

Cred că această campanie de informare este foarte necesară, pentru că în ziua de astăzi, șoferii nici nu se uită la semafor, traversez eu strada cu copil sau fără, aceștia “zboară” prin oraș.

Este foarte utilă campania dată de informare, avem copii, rude, părinți. Lumea este grăbită și uneori, uită pe unde trece și merge.

Eu mereu respect regulamentul circulației rutiere și sunt foarte indignată când cineva îl încalcă.

Oamenii traversează strada fără a se asigura, și eu așa procedez, uneori, dar șoferul va fi nevoit să răspundă în fața legii din cauza greșelii mele, pentru că am traversat strada neregulamentar.

Viteza excesivă, discuțiile la telefon și șofatul în stare de ebrietate, sunt principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere.

Poliția ar trebui să fie mai responsabilă, mai severă. Este necesar ca poliția să-și facă meseria corect și cinstit. Dacă toți șoferii ar respecta regulile de circulație, numărul accidetelor ar fi mai mic.

Pietonii sunt neatenți, șoferii sunt neatenți. Recent am fost implicat personal într-un accident rutier, de producerea căruia nu mă fac vinovat. Consider că cea mai periculos segment este de lângă cartierul “Steluța”, unde mereu au loc accidente rutiere din cauza vitezei excesive a șoferilor și neatenției pietonilor care trec neregulamentar strada.

Numărul accidentelor este în creștere din cauza neatenției și folosirei telefoanelor mobile în timpul conducerii mașinii, a vitezei excesive.

Potrivit oamenilor legii, cele mai periculoase străzi din Bălți, sunt Ștefan cel Mare, Decebal și Calea Ieșilor.

Cel mai frecvent, încălcările regulamentului de circulație rutiere, în care au fost persoane decedate sau persoane traumatizate, au fost din cauza vitezei excesive la volan, starea de ebrietate sau încălcările regulamentului circulației rutiere în trafic.

Campania națională care are ca scop reducerea riscurilor producerii accidentelor de circulație va dura 10 zile, timp în care, oamenii legii vor patrula non-stop drumurile din țară.
Amintim că, weekendul trecut, un grav accident s-a produs în centrul capitalei. Au fost implicate trei automobile, iar în urma impactului, două persoane au decedat și patru au ajuns la spital. Șoferul s-a dovedit a fi un participant la cursele auto. El a fost reținut

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"