NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mai multe locuri de studii la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți. Zeci de tineri și-au depus deja dosarele

Primii 53 de candidați și-au depus astăzi dosarele pentru a fi admiși la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din cadrul Universității de Stat „ Alecu Russo” din  Bălți. În acest an, instituția de învățământ vine cu o oferăt de studii mai bogată, în total -170 de locuri, cu 50 la număr mai mult decât anul trecut. Pentru prima dată la concurs pot participa și studenții alolingvi.


Dienera Gheorghieș are 16 ani. Tânăra speră să obțină unul din cele 60 de locuri bugetare.

„Ion Creangă” este colegiul de pedagogie. Eu pot să interacționez cu copiii, de aceea am ales Colegiul „ Ion Creangă””, a spus fata.

Tânăra a fost însoțită de mama sa. Femeia a recunoscut că a trăit emoții duble.

Foarte emoționată, de dimineață mi-au dat lacrimile. Este prima fată și am emoții foarte mari. Noi trăim aproape, dar oricum mergeam, îmi bătea inima, mă gândeam chiar o să ajungem. Eu mai multe emoții am avut decât ea”, a adăugat mama fetei.

Tinerii susțin că meseria de profesor este una nobilă. Ei speră că aici vor obține toate competențele și abilitățile necesare.

Am ales colegiul „Ion Creangă” deoarece este puternic, profesiile sunt de perspectivă”.

Îmi place să activez, comunic și să fie alături de oameni. Îmi plac copiii. Mi-a părut mai aproape de suflet”,
„Eu consider că a fi profesor este o meserie foarte bună. Eu aș dori să-mi dedic toată viața acestei profesii, au spus studenții.

Părinții cred că odraslele lor au făcut o alegere corectă.

Se decide ca fiica mea să facă un pas important pentru ea la această etapă a vieții. Îi urez succese mari”.
Prima fiică la așa o specialitate. Avem emoții pozitive”, au adăugat părinții.

Studenții pot opta pentru una din cele patru specialități: învățător de clasele primare, educator, asistent de educător și conducător muzical.

„Ministerul ne-a rezervat 170 de locuri, dintre care 60 la buget. Am abținut și o grupă cu predare în limba rusă, pentru prima dată. Concursul se va face în baza notelor și a golaverajului acumulat de elevi în decurs de nouă ani”, a spus directorul Colegiului Pedagogic „Ion Creangă”, Anatol Moraru.

Prima etapă de admitere la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți va dura până pe 1 august.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"