NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mai mulți bălțeni vor să organizeze puncte de control la intrările în oraș

Mai mulți locuitori din Bălți au venit cu inițiativa de a organiza puncte de control la intrările în oraș. Voluntarii spun că sunt pregătiți să creeze mai multe echipe de serviciu pentru a monitoriza situația non-stop. Aceștia au venit cu un apel către autoritățile centrale și locale. Oamenii cer costume de protecție, termometre, substanțe dezinfectante, dar și susținerea autorităților locale.

Unul dintre voluntari susține că astfel, locuitorii municipiului vor fi mai în siguranță, iar agenții economici vor evita o eventuală criză.

Zeci de oameni au reacționat la îndemnul nostru. Ei sunt gata să pună la dispoziție automobile pentru transportarea produselor, sunt pregătiți să verifice mașinile care intră în oraș, pentru a izola orașul și a scăpa de risc în termen de 2-3 săptămâni. Cred că în acest mod vom face față luptei împotriva viruslui. Altfel, vom avea de suferit financiar. Pentru oameni va fi mai strașnic peste o lună, când nu vor avea cu ce să-și hrănească familia. Asta va fi strașnic. Nu vom avea cu ce plăti impozitele și plata de arendă, a spus Alexei Onoico, agent economic.

Contactat telefonic de reporterii Nordnews.md, viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a declarat că voluntarii nu sunt suficient de pregătiți pentru asemenea acțiuni și că nu ar trebui să se expună riscului. Mai mult, acesta a dat asigurări că în oraș sunt întrerprinse toate măsurile de securitate.

Avem dispoziția prim-ministrului. Azi am avut o ședință pentru situații excepționale. Am stabilit locurile cu risc sporit. Lucrează opt echipe care se ocupă de închiderea localurilor de agrement și magazinele care nu comercializează produse alimentare, a declarat Grigorișin.

În prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 23 de cazuri de coronavirus. Alte 23 de persoane sunt suspectate de infectare cu COVID 19 și așteaptă rezultatele analizelor de laborator.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata