NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mai mulți comercianți din Bălți și-au reluat activitatea. Primăria  o declară ilegală

Restricții, dar nu pentru toți. Se întâmplă la Bălți, unde acum câteva zile, mai mulți comercianți de articole vestimentare de la Piața Centrală și-au reluat activitatea. Asta, deși, o decizie în acest sens nu a fost aprobată la Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Autoritățile locale strâng din umeri și spun că activitatea marchitanilor este ilegală.


Vânzătorii spun că au ieșit la muncă după relaxarea unor restricții privind regimul de carantină.

Presa a scris. Ne temen, dar ieri am fost verificați de o comisie și ne-au spus permis să vindem.
– De pe data de 28 noi activăm. – Dar, ați obținut permisiunea de la autorități? –  În presă era scris și în internet era un articol despre faptul că putem să comercializăm articole, ciorapi, lengerie intimă, textile și încălțăminte, spun comercianții.

Potrivit autorităților locale, în incinta pieței este permisă doar comercializarea fructelor și legumelor, iar vânzarea articolelor vestimentare este strict interzisă.

Nu am deschis piețele, dar locurile pentru comercializarea fructelor, legumelor și puieților, doar pentru fermieri. Este permis comerțul doar în magazine. Decizia aparține Comisiei pentru Situații Excepționale, ai cărei președinte este Ion Chicu. Excepție sunt centrele comerciale și piețele, a declarat Nicolai Grigorișin, viceprimar de Bălți.

Din 27 aprilie, magazinele din țară și-au reluat activitatea, cu condiția că vor respecta toate măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"