VIDEO | Mai mulți elevi din Bălți au învățat să acorde primul ajutor medical în situații de risc

Mai mulți elevi din Bălți au învățat cum să acționeze în situații excepționale și cum să acorde primul ajutor medical. Aceștia au avut parte de o oră practică, susținută de reprezentanții Centrului Republican de Instruire din Bălți.

Elevii au fost instruiți să acorde primul ajutor în caz de asfixiere.

Totodată, tinerii au învățat să acorde primul ajutor medical în caz de inconștiență.

Elevii spun că grație acestei ore au devenit mai informați și mai curajoși.

„Am aflat cum să acord primul ajutor corect, am învățat să nu fiu timidă și mai curajoasă, ca să pot salva o viață”, a spus o elevă.

„Ora mi s-a părut interesantă și este de folos, aici s-a arătat cum să acordăm primul ajutor oamenilor”, a menționat un tânăr.

„Am aflat cum se afectuează corect primul ajutor înainte de a veni organele abilitate și ce trebuie să facem în asemenea cazuri”, a precizat o elevă.

Instruirea a avut loc în cadrul Săptămânii Naționale a Tineretului.

„Oricând se poate produce o situație de urgență, chiar pe stradă. Trebuie să fim receptivi și să venim în ajutor unul altuia. Nimeni nu este avertizat despre o situație de urgență. Iată de ce, trebuie să creăm aceste deprinderi de mici copii, atât acasă, cât și la școală, grădiniță”, a spus Ghenadie Spătari, reprezentant al Centrului Republican de Instruire din Bălți

„Ne-am propus să organizăm în colaborare cu Centrul Republican de Instruire din Bălți, o activitate pentru tinerii noștri, o sesiune de informare privind protecția civilă. Este un eveniment organizat în cadrul proiectului INNOVA RISKS”, a precizat Renata Grădinaru,  președintele AO „Afina”.

Săptămâna Națională a Tineretului este marcată în perioada 10-17 noiembrie. În aceste zile, tinerii au parte de diferite instruiri, ateliere și traininguri.

 

 

leave a reply