VIDEO | Mai mulți locuitori din Bălți se sufocă în propriile apartamente. Subsolurile blocurilor sunt pline de excremente

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Locatarii a trei blocuri de pe strada „Lesecico” din Bălți se sufocă în propriile apartamente. Se întâmplă din cauza mirosului insuportabil de ape reziduale din subsolurile caselor. Oamenii dau vina pe președintele asociației, în gestiunea căruia se află blocurile cu pricina.

Natalia Chisiliova locuiește pe strada „Lesecico” Nr. 6A de mai bine de 50 de ani. Femeia spune că țevile din subsol sunt foarte vechi, iar astfel de incidente se întâmplă cu regularitate.

„Ne deranjează că aici se află apă și se spală fundamentul blocului. Este periculos pentru viața noastră și a copiilor noștri. Această avarie în sistemul de canalizare și toată apa reziduală a ieșit în subsol și este un miros înțepător, este insuportabil”, a spus Natalia Chisiliova, locatara blocului.

Oamenii se tem că umezeala ar putea provoca surparea caselor, iar administratorul blocului nu întreprinde nimic pentru a remedia problema.

„Nouă ne este frică că din cauza apei din subsol vom rămâne fără acoperiș deasupra capului. Noi îi spunem să vină să evacueze apa din subsol, dar el zice că nu are furtun atât de lung”.

„El este la curent cu toate, pur și simplu nu vine. El ne închide gurile cu faptul că mulți oameni au datorii”.

„De câte ori se organizează adunări pentru a ne spune problemele, el niciodată nu se prezintă. Contabila locuișete cu noi în scară, dar nicio reacție. În scară dacă intrați, este un dezasru total”.

Locatarii blocului spun că nu mai ştiu cui să se adreseze, mai ales că plătesc o taxă lunară pentru deservirea blocului.

„De mai bine de 20 de ani curge apă, care de fapt, trebuie să curgă prin țevi. Mai mult, sunt multe accidente în rețea și apa cu toate deșeurile ajung în subsolul nostru. Este imposibil să fim auziți”.

„Suntem în rahat, este un miros insuportabil, mai ales când este cald. Noi sunăm, dar suntem amânați de azi pe mâine”, au spus locuitorii blocului.

Locuitorii se plâng că șobolanii au ajuns să se plimbe nestingherit prin apartamente.

„Ne deranjează duhoarea. Eu nu am intrat, nu am văzut, dar știu că în apartament au ajuns șobolani, iar mirosul este insuportabil, nu doar afaraă, toată scara miroase urât”.

De cealaltă parte, administratorul blocurilor acuză oamenii că aruncă în toaletă scutece şi alte lucruri care blochează sistemul de canalizare. Totodată, el spune că locatarii înregistrează mai multe datorii.

„Blocul are o datorie de peste 50 de mii de lei. De ce locatarii spun că plătesc? Asta în pofida faptului că tariful este de 2 lei și 38 de bănuți pentru un metru pătrat. În acesta este inclusă și deservirea rețelelor inginerești dar și amenajarea blocului. Tariful este comun – 80 de bani, care reprezintă o treime din tariful pe care-l avem în oraș”, a spus Alexandru Gustoi, președintele asociației locatarilor.

Situația din subsolurile blocurilor de pe strada „Lesecico” este periculoasă pentru sănătatea oamenilor, susțin reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din Bălți.

„Apa menajeră este apa impurificată cu diferite microorganisme, începând de la condițional patogenic până la patogenic și extrem de contagioase. Aceste ape sunt periculoase pentru sănătatea populației”, a menționat Veaceslav Chișlari, șeful Centrului de Sănătate Publică, Bălți

În blocurile locative de pe strada Lesecico Nr.6, 6A și 8, locuiesc peste o mie de oameni.

 

leave a reply