NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mai mulți polițiști decât vânzători. Unele hale de la Piața Centrală din Bălți, rămân închise

Mai mulți polițiști decât vânzători. Așa a arătat piața centrală din Bălți în prima zi de activitate, după o pauză de aproape două luni. Totuși, nu toți comercianții au avut acces la tarabe, deși s-au echipat cu măști și mănuși de protecție.


Astăzi, tarabele au fost mai mult goale. Mulți dintre comercianți nu au reușit să-și pună produsele la vitrină. Iar cei care au fost pregătiți de muncă spun că, în sfârșit pot să-și câștige un ban.

Suntem bucuroși că am ieșit la muncă, dar și aici ne pun piedici. Patrulează poliția, noi nu știm, să muncim sau să ne ducem din nou acasă”.
”Avem și măști, mănuși, dezinfectant și vrem să muncim. Azi, am adus puțină marfă, deoarece nu știam dacă vom lucra sau nu”.
”Am vrut să mă angajez undeva. E tare greu de găsit un loc de muncă.  Mă deranjează că poliția circulă printre rânduri, dar e mai bine așa decât să stăm acasă, important să nu ne amendeze”, au spus vânzătorii.

În timp ce unii vânzătorii și-au reluat activitatea, alții au fost nevoiți să facă cale întoarsă. Asta pentru că hala de carne, pește și produse lactate, rămân închise. Medicul veterinar al ANSA din Bălți, responsabil de prelevarea și analiza probelor de calitate a produselor ușor alterabile, refuză să iasă la muncă.

Noi vindem carne și nouă nu ne permit să muncim. Medicul nu dorește să iasă la muncă, deoarece i-au interzis acest lucru”.
”Piața s-a deschis, dar noi nu putem munci, deoarece laboratorul din piață nu activează. Și nu vindem nici carne, nici lapte, deoarece nu este medicul. El spune că nu are permis de la Chișinău pentru a ieși la muncă”, au precizat comercianții.
”Am făcut un demers la Agenția de Asigurare în alimente ca să se prezinte medicul, așteptăm răspunsul. Am înțeles că rsăpunsul trebuie să vine din partea aparatului central. Cred că astăzi, vom avea un răspuns la final”, a precizat șeful ÎM „Asociația Piețelor din Bălți”, Iurie Vlas.

La rândul lor, cumpărătorii spun că vor respecta toate măsurile de protecție, doar pentru a avea acces în piață.

Ne bucurăm, dar sunt puțini vânzători, de deschis au deschis, dar tarabele sunt goale”.
”Am cumpărat mere. Trebuie să respectăm măsurile de precauție, doara atât”, au menționat cumpărătorii.

Potrivit primarului de Bălți, Renato Usatîi, până la sfârșitul lunii mai, comercianții din piețele din oraș sunt scutiți de plata pentru arendă. Totodată, el a menționat că, în următoarea perioadă, poliția desfășoară mai multe acțiuni de documentare, însă acest lucru nu ar trebui să-i sperie pe vânzători.

Poliția obligă cumpărătorii să scrie o lămurire. Ei nu au dreptul să vă oblige. Voi să scrieți că ați ieșit la lucru conform deciziilor autorităților locale și a  administrației pieților”, a spus primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Menționăm că, ieri, membrii Comisiei Municipale pentru Sănătate Publică Bălți, au votat pentru deschiderea piețelor, asta deși Comisia Națională pentru Situații Excepționale, interzice redeschiderea piețelor până pe 31 mai.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"