NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mai puțini bălțeni la urnele de vot. Care este rata de participare

Peste 12% din bălțeni și-au votat deja primarul. Până la ora 12.30, aproape 12.300 de alegători și-au exercitat dreptul la vot. În prezent, rata de participare este mai mică decât la alegerile locale din 2019. Locuitorii orașului spun că au votat pentru condiții mai bune de trai și infrastructură dezvoltată.

 „Pentru că vrem să fie totul bine în viața noastră. Sperăm, ultima speranță este în ei, că ceva se va schimba.

 „Pentru un oraș frumos, contemporan, pentru că este nevoie de acest lucru. Sperăm, ne punem mari speranțe în cel care va veni la conducerea orașului și sperăm să fie mai bine.

 „Pentru liniște, pentru pace, pentru ca toți să trăiască bine.

 „Vrem ca orașul nostru să se schimbe și vrem în orașul nostru un gospodar, în primul rând, să nu fie corupție, ne-a săturat.

 „Pentru un viitor luminos, pentru bunăstarea noastră, pentru copiii noștri, ca să fie indemnizație pentru mame, să fie asistența medicală gratuită, drumuri, iluminat.

 „Vrem ordine, vrem frumusețe, ca să aibă copiii unde se juca, pentru tineri, au spus bălțenii.

La secțiile de vot din Bălți nu au fost înregistrate careva incidente.

 „Rata de participare la 12:30 constitue 12,5 procente. La această oră nu avem nicio contestație, nicio sesizare referitor la desfășurarea scrutinului electoral, a spus Irina Serdiuc, președinte CECEM Bălți.

La scrutinul din 2019, rata de participare la vot la această oră era mai mare cu peste un procent. Cele 60 de secții de votare din Bălți vor fi deschise până la ora 21.00.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata