NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu a prezentat locuitorilor din Sângerei prioritățile ei în funcția de președinte

După aproape 30 de ani de independență, Republica Moldova are nevoie o schimbare, susțin locuitorii din raionul Sângerei, iar unica lor speranță este lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Candidata la funcția de președinte le-a promis oamenilor un stat democratic, bazat pe dreptate, ordine și egalitate. 


Oamenii spun că au obosit de hoție și injustiție și că vor să locuiască într-o țară cu oportunități.

Interesul țării noastre și al nostru. Vrem să vedem o schimbare, 30 de ani avem conducere și nici un pic de schimbări. Poate de data asta, dacă se va îngădui să înțeleagă poporul să aleagă ceva nou. După starea care o avem în țară nu e ușor să fie această schimbare, trebuie cel puțin un an și jumătate să se vadă ceva.

Nu vreau să aud nici de Dodon, nici de Ghimpu, nici de Chicu, de nimeni. Ei fac nunți, ei fac cumătrii, ei fac tot ce vreau, dar la noi și la groapă te duc ca pe câine. Asta nu e viață. Ei îngroapă tineretul, îngroapă lumea în general. Unde-s tonele de motorină promise? Au rămas dealuri nesemănate și neîngrijite, ce facem noi la anul?

Locuitorii din Sângerei cred că Maia Sandu va face ordine în țară și va munci pentru bunăstarea cetățeanilor, oferindu-le pensii și salarii decente.

Deține un program destul de larg și mai aproape de cetățeni. Vrea să ne aducă să ne grămădească pe toți, să nu fim împrăștiați care și încotro.

Să ne facă să trăim bine, să primim pensii bune. Eu o urmăresc de foarte mult timp, ea spune totul corect, numai că ea nu poate face nimic pentru că sunt mulți hoți și o opresc. Mi-a plăcut cel mai mult că vrea să facă ordine în țară, iar noi să trăim mai bine și să primi 2000 de lei pensia.

Și Parascovia Cireș care muncește ca profesoară deja de 48 de ani, crede că doar Maia Sandu este un candidat demn de încredere.

E deșteaptă, curajoasă și răzbătătoare. Credem în ea deoarece cultura stă în capul mesei. Când a fost la Guvern ea a demonstrat că poate și pentru a nu-i pune restul piedici, are nevoie de susținerea noastră.

Justiție echitabilă și combaterea corupției, sunt prioritățile lideri PAS. Candidata crede că sistemul judiciar defect din țara noastră afectează toate domeniile vieții.

Corupția în stat începe de la corupția politică. Și ca să începem o adevărată luptă împotriva corupției politice avem nevoie de un sistem judecătoresc care nu este controlat de politicieni, care este independent, care face ca toată lumea să fie egală în fața legii. Asta înseamnă alungarea din sistem a tuturor judecătorilor corupți și a tuturor judecătorilor care fac jocurile politicienilor, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu le-a promis oamenilor atragerea mai multor investiții în localitățile rurale pentru a crea oamenilor de la sate condiții mai bune de trai.

Eu propun să creăm un fond pentru localitățile rurale din R. Moldova și mă angajez să aduc 100 de mln de euro anual în acest fond, așa încât din aceste resurse să putem să ajutăm oamenii de afaceri care vor să deschidă întreprinderi în spațiul rural, ca să se creeze aceste locuri de muncă și doi ca să putem să implementăm proiecte, a conchis Maia Sandu.

În perioada când a ocupat funcția de Prim-ministru, Maia Sandu a orientat creșterea tuturor salariilor cu 10% și până la 30% pentru angajații din domeniul educației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata