NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu: Autoritățile ne omoară prin minciună

Lipsa de sinceritate și transparență din partea autorităților a provocat răspândirea rapidă a noului coronavirus în Republica Moldova, mai ales în rândul angajaților medicali. De această părere este lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Într-un interviu pentru Nordnews, ex-prim-ministra a declarat, că actualul guvern tehnocrat, împreună cu șeful statului, au ascuns adevărată stare a lucrurilor și au întârziat mult cu testarea numeroasă a cetățenilor.

O problemă foarte mare în această criză este lipsa de sinceritate și transparență din partea autorităților. Pe de o parte, autoritățile ne spun că au suficiente teste, pe de altă parte, au testat foarte puțini oameni. Nu este clar de ce s-a întâmplat acest lucru. Dacă avem teste, trebuie să testăm cât mai mult pentru că asta este experiența pozitivă a altor țări. Dacă nu au teste, să ne spună, să ne implicăm cu toții, și eu voi face apel la organizații internaționale și altă lume, să căutăm, să avem aceste teste. Pentru asta avem nevoie de adevăr, a spus lidera PAS, Maia Sandu.

Maia Sandu a vorbit și despre criza izoletelor, un utilaj medical obligator în perioadă de pandemie. Din cauza lipsei acestora, dar și a altor echipamente de protecție, medicii din spitale și de pe ambulanțe, se infectează la greu cu COVID-19.

Cred că ambulanțele pot deveni, la fel ca spitalele, focare de infecție. Am văzut șoferi de ambulanțe care nu sunt echipați deloc și își riscă viața în fiecare zi. Credem că, din start, lucrurile nu au fost analizate foarte bine și nu s-a făcut totul din partea autorităților ca să se echipeze serviciul de urgență și spitalele, așa cum se putea, ce se putea cumpăra, a adăugat Maia Sandu.

În prezent, numărul moldovenilor infectați cu noul coronavirus a ajuns la peste 3 400, printre care, aproape 900 de angajați medicali. Bilanțul deceselor survenite în legătură cu COVID-19 a crescut la 96.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"