NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu, cu privire la rezultatele primului apel de finanțare de proiecte în cadrul programului „Satul European”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înregistrat un mesaj video către cetățeni cu privire la rezultatele primului apel de finanțare de proiecte în cadrul programului „Satul European”.

„Mai bine de jumătate din localitățile din Moldova vor implementa proiecte de dezvoltare locală, finanțate în cadrul programului „Satul European”, pe care l-am lansat în luna martie. Proiectele vor soluționa problemele stringente ale comunităților: la Mereni și Corjeuți vor fi construite sisteme de alimentare cu apă și canalizare. Pe străzile din Hârbovăț și Calfa va fi instalat iluminat stradal. Gimnaziul din Trifănești va fi izolat termic, iar la Cârnățeni va fi construit un parc fotovoltaic, care va produce energie pentru comunitate.
Astăzi Guvernul va aproba lista celor 492 de proiecte propuse spre finanțare. Proiectele vor crea locuri de muncă și noi oportunități pentru comunități. Bugetul programului este de aproximativ 2 miliarde de lei – de 4 ori mai mare decât investițiile în dezvoltarea locală de anul trecut.
Republica Moldova poate avansa doar atunci când și oamenii din satele noastre vor simți că viața li se schimbă în bine. O Moldovă europeană este o țară în care lucrurile funcționează, iar oamenii trăiesc în bunăstare și pace”, susține președinta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"