NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu despre alegerile din Bălți: „Aceasta nu mai este democrație”

Președinta Republicii Moldova a evitat să comenteze rezultatele primului tur al alegerilor locale din Bălți. Aflată într-o vizită de lucru în nordul țării, Maia Sandu a declarat doar că asemenea lucruri se întâmplă atunci când instituțiile statului nu fac suficiente eforturi pentru a preveni finanțarea ilegală și netransparentă a campaniilor electorale.

Nu comentez rezultatele alegerilor, mai ales că alegerile încă se întâmplă. Este decizia cetățenilor și un singur lucru pe care l-am spus și o să îl spun în continuare este ca instituțiile statului să facă toate eforturile, așa încât să prevină finanțarea ilegală, netransparentă din bani murdari a campaniilor electorale, pentru că atunci când se întâmplă asemenea fenomene, când se finanțează campaniile netransparent și ilegal, atunci aceasta nu mai este democrație, a declarat Maia Sandu.

Amintim că la scrutinul din 21  noiembrie, candidata partidului ȘOR, Marina Tauber, a obținut 47,93% din voturi. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin cu 20,93%.

Turul doi al alegerilor din Bălți va avea loc pe 5 decembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"