NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu, despre „guvernul Năstase”

 „Și noi avem oameni competenți”. Astfel, comentează lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu știrile, în care viitorul Guvern ar putea fi condus de Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Declarația a fost făcută de Sandu în cadrul vizitei sale de lucru la Glodeni. Șefa PAS a criticat dur acțiunile anticriză ale executivului condus de prim-ministrul tehnocrat, Ion Chicu.

Este clar că țara are nevoie de un Guvern mai bun, dar înainte de a demite un Guvern trebuie să ai certitudinea că poți numi un alt cabinet de miniștri, un guvern mai bun decât acesta și aici intrăm în matematica actualului Parlament. Pentru moment, nu este clar de unde ar putea să vină voturile pentru un nou Guvern.

Întrebată despre posibila numire a lui Andrei Năstase în funcția de prim-ministru, Maia Sandu a declarat că și PAS dispune de oameni capabili să gestionze corect situația din țară.

 —Este adevărat că un potențial prim-ministru ar putea fi Andrei Năstase? Ați discutat acest subiect în interior, cu membrii de partid? —Nu, nu s-a discutat, am auzit aceste anunțuri făcute publice de către platforma DA despre faptul că ei au candidați la funcția de prim-ministru și candidați la funcția de miniștri. Este evident că și noi suntem capabili să propunem candidaturi care s-ar potrivi pentru această situație foarte dificilă, dar nu are rost să discuți despre candidați atât timp cât nu ai acele 51 de voturi care sunt necesare pentru a numi un Guvern nou.

Ieri, Andrian Candu a declarat în cadrul unei intervenții live că este gata să voteze candidatura lui Andrei Năstase în funcția de prim-ministru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"