NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu: „Dodon încearcă să pună în aplicare schemele pe care le-a folosit la alegerile din 2016”

Candidata PAS la alegerile prezidențiale din această toamnă, Maia Sandu vine cu acuzații dure la adresa lui Igor Dodon. În cadrul unui briefing de presă, lidera PAS a declarat că Dodon pregătește fraudarea alegerilor.

 „Singura cale pe care o vede Igor Dodon ca să rămână în funcție este frauda electorală. În aceste zile primim tot mai multe semnale despre încercările lui Igor Dodon de a frauda aceste alegeri.”

            Iar pentru atingerea acestui scop, Dodon și PSRM au pus în funcțiune o întreagă mașinărie.

„Dodon încearcă să pună în aplicare toate schemele de corupere și de fraudă a alegătorului pe care le-a învățat de la Plahotniuc. […]

Socialiștii cu Dodon, încearcă să mituiască oamenii și pe malul drept al Nistrului, nu doar pe malul stâng. Aici vorbim despre așa-zisele „pomenile electorale”. După ce i-a săricit pe oameni, după ce nu le-a oferit nici un pic de ajutor în această criză pandemică, acum s-a pornit cu pomenile electorale. Cu un kilogram de hrișcă și cu un litru de ulei vrea să cumpere cetățenii a adăugat lidera PAS.

Maia Sandu a reiterat necesitatea unirii eforturilor în lupta contra lui Igor Dodon.

„Trebuie să ne unim eforturile așa încât să nu-i permitem lui Igor Dodon să fraudeze alegerile. Să nu-i permitem să rămână la putere prin fraudă”.

Lidera PAS a făcut apel și la instituțiile statului, cerându-le să se mobilizeze și să respecte legea.

Cerem Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Ministerului de Externe să depună toate eforturile, așa încât concetățenii noștri din afara țării, oameni din diasporă să aibă condiții pentru ca să-și exercite dreptul la vot. […] De la toate instuțiile responsabile ale statului, cerem să nu permită transportarea organizată și plătită a cetățenilor din stânga Nistrului, pentru participarea acestora la vot.

Sandu a mai menționat că acum echipa PAS este mult mai pregătită și nu-i va permite lui Dodon să ne fure voturile, așa cum a făcut-o în 2016:

„În acest an o să avem observatori și oameni care să ne apere voturile absolut în toate secțiile de vot, începând de la Ocnița și ajungând în Găgăuzia. Ne spun oamenii cum în 2016 au fost puse buletine în urne de vot, fără ca să existe și alegători pentru aceste buletine. […] Nici să nu încerci să furi votul cetățenilor. Noi suntem mai mulți, mai puternici și îl vom apăra pe toate căile.”

„Avertisment pentru Igor Dodon”

Urmăriți conferința de presă „Avertisment pentru Igor Dodon”

Gepostet von Maia Sandu am Montag, 7. September 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"