NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu, lăudată și criticată de locuitorii din Sîngerei

Unii au lăudat-o și au cerut mai multă răbdare, iar alții au acuzat-o de inacțiune, mai ales, în domeniul justiției. Locuitorii din orașul Sîngerei s-au întâlnit astăzi cu președinta Maia Sandu, pentru a-i cere socoteală, dar și pentru a-i aduce laude și flori.

Oamenii vor mai multe locuri de muncă, investiții în agricultură și infrastructură.

„În primul rând să fie reparate drumurile, în al doilea rând – agricultura, căci suntem agricultori. Ne dorim ca lumea plecată să se întoarcă acasă. Asta așteptăm.”

„Suntem foarte mulțumiți că vine la noi, că strada centrală este în construcție. Noi mult am așteptat, încă de pe vremea comuniștilor, când toată apa de pe dealuri curgea aici. Nimeni nu a pus mâna să facă ceva. Acum noi suntem mulțumiți, trebuie să răbdăm puțin. Cu răbdarea treci și marea.”

„Președinta este capabilă să rezolve toate problemele, doar că nu-i permit. Sunt diferite partide care-i pun piedici. Maia Sandu trebuie să fie oleacă mai vioaie, așa ca Lucașenco, să-i puie la loc. Văd că pe câți vrea să-i pună la închisoare, încă nici pe unul nu l-a pus. Să fi fost Lucașenco, jumătate de țară stătea la închisoare”, au spus oamenii.

Vizita Maiei Sandu a început cu verificarea lucrărilor de reconstrucție a străzii centrale din oraș, cu o lungime de 7 km. Pentru reparația drumului, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a oferit un împrumut de 8 milioane de euro.

„Avem de reparat multe drumuri și de mulți bani. Oricum, în ultimii doi ani am depus eforturi mari și am finalizat mai multe drumuri care erau în reconstrucție, am deblocat mai multe procese care frânau din cauza corupției și a companiilor care nu își făceau lucrul bine. Este doar începutul. E foarte important să vedem și finalitatea acestor lucrări și să avem drumuri de calitate. Le spunem constructorilor că suntem cu ochii pe ei”, a declarat Maia Sandu.

La rândul lor, autoritățile locale au declarat că depun efort pentru a atrage cât mai multe investiții în localitate.

„Noi am obținut programul de revitalizare din partea polonezilor. Avem deja hotărârea de guvern și prin intermediul ADR Nord urmează să investim 20 de milioane pentru revitalizarea orașului Sîngerei”, a menționat Arcadie Covaliov, primarul orașului Sîngerei.

Tot astăzi, Maia Sandu a vizitat cel mai mare parc fotovoltaic din nordul Moldovei și s-a întâlnit cu locuitorii comunei Bilicenii Vechi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"