NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu, primul politician care face o donație spitalului din Glodeni pe timp de COVID

Spitalul Raional Glodeni a primit în dar un aparat de respirație artificială. Donația a fost făcută de lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul vizitei sale de lucru în teritoriu. În prezent, instituția medicală dispune doar de patru aparate de ventilare din cele șapte necesare.

Noi v-am adus un concentrator de oxigen. Am auzit că de asta aveți nevoie, și din puținul din care putem contribui…sperăm să ajute la tratare.

Și echipamentele de protecție rămân o problemă pentru instituția medicală. Spitalul din Glodeni are nevoie de combinezoane și halate.

Mai mult avem nevoie de halate de unică folosință. Noi permanent le folosim, am calculat că pentru un pacient pe zi sunt utilizate 10 seturi, a declarat Vasile Lazăr, directorul Spitalului Raional Glodeni.

Administrația spitalului susține că de la începutul pandemiei, este pentru prim oară când instituția medicală primeșete donații din partea unui partid politic.

—În perioada pandemiei ați mai primit donații din partea unor partide politice și dacă da, de la cine? — Noi am primit multe donații, dar nu de la partide, nu țin minte, am primit însă de la Consiliul Raional, de la Ministerul Sănătății, a adăugat Vasile Lazăr.

În cadrul vizitei sale la Glodeni, Maia Sandu s-a întâlnit și cu președintele de raion. Aceștia au discutat despre consecințele secetei pentru economia locală, dar și fabrica de zahăr care și-a sistat activitatea acum câțiva ani.

Este conservată și își așteaptă un posibil investitor. Dacă să vorbim sincer, sunt foarte sceptic din mai multe motive cum ar fi datoriile și problemele care le are , și deja producătorii care vor însămânța și vor crește sfecla de zahăr. Cu părere de rău, vrem astăzi iarăși să discutăm cu Ministrul Agriculturii, să-l atenționăm că au crescut foarte mult culturile tehnice și că nu se respectă asolamentul, a declarat Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni.

Lidera PAS a declarat că guvernul este obligat să vină în ajutorul agricultorilor, pentru a depăși consecințele secetei.

Noi credem că Guvernul trebuie să ia imediat un credit de la Banca Mondială sau de la un alt finanțator extern, special pentru agricultură, pentru a combate consecințele secetei. Așa cum s-a întâmplat mai mulți ani în urmă, e nevoie să fie acordat ajutor, în special micilor întreprinderi și companii, pentru a depăși consecințele secetei, a spus Maia Sandu.

Sâmbătă, Maia Sandu urmează să întreprindă o vizită de lucru la Fălești, unde va dona spitalului raional un aparat pentru respirație artificială.

1 Comentariu
  1. Rusu Ion spune

    Nu-i corect,a mai donat mult echipamente medicale și Platforma DA!Am și fotografii ca dovadă!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"