NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu și-a administrat doza booster de vaccin împotriva Covid-19. Primele declarații ale Președintei

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, și-a administrat astăzi doza booster de vaccin împotriva COVID-19. S-a întâmplat la Policlinica de Stat. De această dată, Președinta s-a imunizat cu vaccinul Phizer. 

Șefa statului este sigură de faptul că imunizarea contra Covid-19 este unica șansă de a învinge pandemia.

,,Eu mi-am făcut această doză, și sunt mai încrezătoare. Știm cu toții că nu există nici un pericol”, a declarat Maia Sandu.

Deși punctele mobile de vaccinare sunt disponibile zilnic în capitală și nu doar, totuși Republica Moldova rămâne a fi codașă la capitolul vaccinare. Statisticile pentru ziua de astăzi arată că 1776831 doze de vaccin sunt administrate cetățenilor din țară, iar 982244 au făcut rapelul.

,,Problema noastră este rata de vaccinare. Suntem țara cu una dintre cele mai mici rate de vaccinare, asta în situația în care noi am fost printre primii care am primit vaccinurile”, a mai adăugat Președinta.

În luna mai 2021, Președinta Maia Sandu s-a imunizat împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca la Policlinica de Stat. Atunci, Sandu a menționat că a decis să se vaccineze, după ce a fost anunțată că România va oferi țării noastre alte câteva sute de mii de doze de vaccin.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), doza booster de vaccin împotriva COVID-19 reprezintă doza administrată persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare.

Autoritățile din sănătate precizează că, după o anumită perioadă, imunitatea obținută de la dozele inițiale de vaccin începe să scadă în mod natural. Astfel, pentru persoanele care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme grave de boală și deces se recomandă administrarea dozei booster la un interval de șase luni pentru vaccinurile cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni (56 de zile) pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson. Testarea nivelului de anticorpi înainte de administrarea dozei booster nu este recomandată.

Pe sfârșit, Președintele Republicii Moldova i-a îndemnat pe jurnaliști să transmită informații corecte cetățenilor, despre situația pandemică din țară, astfel încât să îndemnăm câți mai mulți oameni să se imunizeze.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"