NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Marina Tauber vrea primăria de Bălți cu orice preț. Deputata s-a adresat la CEDO după ce a fost exclusă din cursa electorală pentru cel de-al doilea tur

Deputata Partidului Politic „Șor” Marina Tauber, care a candidat pentru Primăria Bălți la 21 noiembrie anul trecut, s-a plâns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). Asta după ce a fost exclusă din cursa electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale de din Bălți. Anunțul a fost făcut astăzi, în fața primăriei locale. Apariția deputatei a fost cu scandal.

 – Prețurile au crescut de trei ori!

– Spuneți-i un mulțumesc lui Vova Putin, care a început războiul și din cauza cui au crescut prețurile.

– Ce război, ești bolnav! 

În timp ce unii oameni regretă că Marina Tauber nu a ajuns primar, alții o acuză de corupție și implicare în scheme care au fraudat Republica Moldova.

„Eu cred că este corect pentru că orășenii au ales-o. Noi toți am votat-o. Ea a acumulat cele mai multe voturi. Dece să nu caute dreptate? Pentru că nu există dreptate. Ei nu îi permit pentru că știu că ea este pentru dreptate. Să spună ei că ea fură, dar ea nu fură. Dați-le acces. Le este frică pentru cî sunt implicați.”

„În primul rând, ea nu va câștiga, pentru că din banii lui Șor au fost mituiți susținătorii care i-au ridicat în slăvi. În al doilea rând, „șaica” lui Șor a furat miliardul. Acum ei au tupeul să spună că guvernarea e mincinoasă, dar ea este cinstită.”

În cererea depusă la CEDO săptămâna trecută este invocată încălcarea mai multor drepturi, în primul rând încălcarea dreptului la un proces echitabil.

Marina Tauber spune că nu s-a grăbit să se adreseze la CEDO pentru a-i da timp actualului primar de Bălți să-și demonstreze incompetența. Totodată, ea crede că Nicolai Grigorișin a ajuns primar grație Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Voi credeți că de voturile a 50 la sută dintre bălțeni îți ștergi picioarele? Să le permitem să distrugă orașul mai departe? Da, alegerile sunt în 2023. Nu este vorba despre fotoliul de primar, ci despre dreptate.  A fost o schemă de-a lor. Da, Marcoci nu a participat, astfel, l-a asigurat pe Grigorișin cu voturi”, a declarat Marina Tauber, deputat în Parlamentul RM.

Nicolai Grigorișin respinge acuzațiile Marinei Tauber și spune că depune tot efortul pentru a face ordine în oraș și că îi reușește să aducă în localitate proiecte care vor îmbunătăți calitatea vieții bălțenilor.

„Ce șanse poate avea dacă a fost scoasă legal din cursa electorală? Este dosar penal, sunt dovezi despre finanțarea ilegală a partidului. Ați văzut persoanele plătite care nici nu știau în ce cartier se află, dar primeau mese calde de trei ori pe zi. Le aducea o companie. Sunt toate dovezile”, a declarat Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți.

Diana Grosu, președinta Asociației pentru Drepturile Omului LEX 21, crede că orice persoană are libertatea de a-și căutatea dreptatea, dar nu este convinsă în nevinovăția deputatei „Șor”.

„Vom vedea ce va spune CEDO, dar eu aș vrea să văd cum investighează Procuratura Generală legătura ei și a partidului din care face parte, cu furtul miliardului”, a spus Diana Grosu, președinta Asociației pentru Drepturile Omului, LEX 21.

Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală pentru Primăria din Bălți în decembrie 2021. Decizia instanței de judecată a venit după ce Comisia Electorală Centrală a constatat nereguli în finanțarea campaniei electorale a candidatului Partidului Şor. Instituția electorală a constatat utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de cel puțin 34 de mii de lei. Instanțele din Republica Moldova nu i-au dat câștig de cauză Marinei Tauber.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"