NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mărturiile minorei, luată ostatică de sinucigașul din raionul Fălești: „Mi-a pus cuțitul la gât și mi-a spus să sting lumina”

Clipe de coșmar pentru doi adolescenți din satul Ilenuța, raionul Fălești, care au fost luați ostatici de un tânăr de 25 de ani, în stare de ebrietate. Minora de 16 ani a povestit cum a avut loc tragedia și cum făptașul a ajuns să-și înfibgă un cuțit în inimă. Totul s-a întâmplat sub ochii iubitei sale și a presupusului amant al acesteia.

 „A sărit gardul, a umblat prin ogradă, nu a bătut în ușă, dar a rupt-o. Îmi pune cuțitul la gât și spune, stinge lumina și intră în casă, dacă nu vreai să fie mai rău. Mi-a spus să-l sun pe badea, care acum comunică cu fosta lui iubită, pentru că el o căuta pe ea. A intrat și i-a pus cuțitul la gât lui badea”, a spus adolescenta.

Incidentul a avut loc aproape de miezul nopții. În urma convorbirilor cu agresorul, oamenii legii au reușit să salveze copiii, iar bărbatul, disperat, s-a înjunghiat.

„El cred că mai era viu când a căzut, pentru că tușea, dar până a venit ambulanța, a murit”, a adăugat ea.

Tragedia a îngrozit tot satul. Localnicii spun că nu se așteptau la o așa întorsătură de situație, deși certurile între cei doi erau frecvente.

„Cum să vă zic ce relație a avut, așa, azi a fost, mâine s-a dus, iarăși a venit, și tot așa. Nu aș spune că a fost ceva serios la ei, dar poate el a luat-o mai aproape de inimă de data aceasta”.

„El s-a legat cu o fetiță nu chiar bună, se ducea cu săptămânile și umbla când cu unul, când cu altul, și pe urmă dacă o alungau, venea aici, și acum a venit. Câteva zile s-au certat. La ei au mai fost așa cazuri, mai dorea să mai facă așa ceva se certa cu ea și acum a făcut așa tragedie”.

Vecinii dau vina pe iubita tânărului, care l-ar fi provocat prin coportamentul ei ușuratic.

„Permanent a fost băiat de treabă și la locul lui. S-a legat cu persoana dată, cu Ludmila și nu se înțelegeau, ceva nu le ajungea. Asta nu este prima dată, el de mai multe ori a spus că pentru ea poate să facă totul”.

„De când a apărut un fapt la noi în mahala, s-au început problemele. Ea umbla cu unul și cu altul. Fiecare înțelegem că dacă femeia umblă, bărbatul umblă din urmă. Dar ea suna lui zaia, nu știu cui și se ducea naiba știe pe unde, iar el o căuta din urmă”, au spus vecinii.

Amintim că, înainte de a se sinucide, tânărul a mers în casa surorii presupusului amant. Acolo, i-a luat ostatici pe cei doi adolescenți. Tatăl copiilor se afla peste hotare, iar mama era la serviciu.

„Dar  copii cum pot să se simtă după așa o tragedie? Ei sunt speriați pe viață. Totul s-a întâmplat de fața copiilor”. 

Părinții tânărului care s-asinucis sunt în stare de șoc și nu au dorit să vorbească cu presa. Mâine, acesta va fi condus pe ultimul drum.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata