NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Măștile la control. Polițiștii au inițiat controale la Edineț

Deși numărul infectărilor cu Coronavirus a ajuns la aproape 220 de mii în Republica Moldova, oamenii susțin că respectă toate măsurile de protecție. Astăzi, șoferii și pasagerii din raionul Edineț, dar și comercianții pieței din oraș, au fost inspectați de polițiștii direcției de patrulare Nord. Nimeni nu s-a ales cu amendă.

Polițiștii au verificat dacă măștile de protecție sunt purtate corespunzător, atât de conducătorii auto, cât și de călători.

„De fiecare dată, la fiecare stație îmi dezinfectez mâinile, dezinfectez și salonul, bara, tot ce se poate de dezinfectat.”

„Toți sunt cu măști, toți cu dezinfectant, avem și aparat de controlat tensiunea (notă- temperatura). Respectăm toate regulile.”

Iar instructorii auto sunt un exemplu pentru discipolii săi. Ei respectă toate măsurile de prevenire și combatere a Coronavirusului.

„Iată avem dezinfectant, măști. Totul după reguli. CÂT DE DES DEZINFECTAȚI MAȘINA? -După fiecare elev. Iată și măștile. Cine vine fără mască, noi le dăm. Dezinfectăm toată mașina, volanul, mâinile, totul.”

Și comercianții din piață spun că respectă cu strictețe toate măsurile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

„Iată, uitați-vă, păstrăm distanța, acum am scos mănușile că nu îmi este comod să deschid, purtăm măști, ne dezinfectăm, bem ceai fierbinte.”

Angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică spun că astfel de acțiuni au drept scop diminuarea numărului de infectări cu COVID-19.

„Am stopat mai multe unități de transport, care prestează servicii de transportare a pasagerilor, dar și mașini de taxi. Pasagerii și șoferii au fost preîntâmpinați despre importanța purtării corecte a măștii și dezinfectarea mâinilor la urcarea și coborârea din transport. În urma măsurilor întreprinse, mai multe persoane au fost preîntâmpinate pentru că nu purtau masca corect, adică sub nas, dar majoritatea oamenilor purtau masca corect”, a declarat Iurie Burlacu, ofițer superior, Direcția Patrulare Nord INSP

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat stare de urgență în sănătate publică până pe 18 aprilie 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"