NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Medalii de aur, argint și bronz, oferite la Bălți de Ziua Sportivului. Cine sunt câștigătorii

360 de elevi, studenți, militari, polițiști și salvatori din nordul Republicii Moldova, au participat astăzi la o ștafetă organizată în zece etape. Evenimentul sportiv a avut loc la Bălți cu ocazia Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice care drept scop promovarea sănătăţii și educaţia tinerei generaţii în spiritul valorilor sportive. Participanții la eveniment au alergat 2600 de metri.


Potrivit organizatorilor, din cauza pandemiei, competiția sportivă nu a mai fost organizată mai bine de doi ani.

„Distanța totală a cursei este de 2600 metri. Ea se împarte pe 10 etape la care participă șase băieți și patru fete. În prima cursă de alergare participă liceele și gimnaziile, iar la cea de-a două cursă participă școlile profesionale, colegiile și unitățile militare”, a declarat Iurii Dmitracov, șef secție Tineret și Sport Bălți.

„Eu sunt fericit și mulțumit de faptul că astăzi, capitala de nord, municipiul Bălți, se slăvește în întreaga țară prin sportivii noștri. Avem rezultate foarte bune atât la nivel republican, cât și la nivel de cupe europene, mondiale, dar și la campionate mondiale ori jocuri olimpice. Nu cred că există vreun tip de sport a cărui echipă să nu fie reprezentată de sportivii din Bălți”, a adăugat Nicolai Grigorișin, primar de Bălți.

În cadrul evenimentului, veteranii și promotorii sportului din municipiul Bălți au fost premiați.

„Am început să lucrez în domeniul sportului în Bălți începând cu anul 1968 și până la ziua de astăzi încerc să dezvolt această nișă. Să dea Domnul ca cineva să preia acest lucru din mâinile mele, cu drag voi veni cu careva sfaturi”,  a spus Serghei Zubcov, Antrenor Emerit al R. Moldova la atletică ușoară.

„Veteranii sportului se mai întâlnesc, pentru că mulți dintre ei nu mai lucrează, iar acum se mai întâlnesc, își mai aduc aminte de rezultate pe care le-au avut în sport, rezultatele pe care le au pe tărâmul educației fizice în școli, licee. E o măsură foarte bună și așteptată de toți”, a menționat Alexandru Morari, Lucrător Emerit în domeniul culturii fizice și sportului în RM.

Totodată, câțiva sportivi au demonstrat tactici de luptă corp la corp.

„Eu mă ocup cu boxul de patru ani. Îmi place mult acest tip de sport pentru că primesc adrenalină de la el. Este o ocazie bună de a-mi etala măiestria ca copii să se învețe, să vină la antrenamente și să se ocupe cu boxul”,a spus Maxim Derdeev, boxer.

„Sportul este foarte important. În primul rând e dezvoltare fizică, totodată se dezvoltă și se formează calități morale. Acest eveniment se organizează de mulți ani la un nivel înalt. Mereu participăm cu drag”, a adăugat Ghenadii Tarasinschii, antrenor la karate-shotokan, Asociația Shotokan Karate-Do WSKF”.

Câștigătorii au fost premiați cu medalii și diplome de onoare. Astfel, în urma competiției dintre gimnaziile și liceele din localitate, medalia de aur a fost obținută de echipa Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, dar și a Gimnaziului nr. 6.

„Mi-a fost foarte dor de toată această adrenalină și de munca în echipă pentru că ștafeta depinde de toți. Tot acest efort s-a meritat cu adevărat. Cel mai greu a fost la finish”, a declarat Cleopatra Dodu, membra echipei LT „Mihai Eminescu” din Bălți.

„Pentru această medalie m-am antrenat foarte mult. Sunt bucuros că împreună cu echipa am obținut astăzi primul loc”, a spus Mihail Derenco, membrul echipei Gimnaziul nr.6 din Bălți.

Iar competiția dintre colegiile, școlile profesionale, dar și reprezentanții unităților militare din municipiul Bălți, a fost câștigată de Colegiul Industriei Ușoare și Direcția Regională Căutare Salvare.

„Am doar emoții pozitive. Eu consider că astfel de evenimente trebuie organizate cât mai des. Cel mai important a fost lucrul în echipă, pentru că trebuie să știi cum să transmiți bățul de ștafetă, cum să te poziționezi, știi cine și cum poate alerga. Dacă n-ar fi lucrul în echipă, probabil că nici n-am fi obținut primul loc”, a conchis Maxim Gurschi, Direcția Regională Căutare Salvare din Bălți.

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice este marcată anual în luna mai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"