NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Medicii din România i-au întors banii lui Renato Usatîi. „Nu am înțeles corect gestul primarului”

Medicii din România, care au primit ieri, câte o mie de dolari  din partea primarului de Bălți, Renato Usatîi, i-au întors premiile. Banii au fost transferați pe contul primăriei, mai exact, în fondul de combatere a COVID-19. 

Gestul domnului primar este generos, vrem să redirecționăm banii către alte nevoi, pe care le știți cel mai bine. Ei sunt plătiți de Statul Român, sunt voluntari. Am crezut că este o recompensă morală, eu chiar i-am întrebat dacă le-a dat medalii sau diplome. Asta este altceva. 

Ieri, patru medici din România, care vor lupta împotriva COVID-19, alături de colegii din Spitalul Clinic Bălți, au primit câte un premiu din partea primarului, Renato Usatîi.

Colegii mei nu l-au înțeles ieri pe primar. Cuvintele folosite i-au lăsat să înțeleagă că este o recompensă morală, nu una financiară. Pentru a evita confuzia aceasta, a fost dorința lor să returneze acești bani, să fie folosiți de către autoritățile locale în lupta cu COVID-19, a declarat Marius Dogeanu, coordonator de misiune.

Viceprimarul de Bălți, Tatiana Dubițcaia, a declarat medicilor că, prin acest gest primarul a dorit să-și manifeste recunoștința față de doctorii veniți de peste Prut.

Domnul primar a făcut acest gest din recunoștință și pentru a vă demonstra că dumneavoastră ați devenit coechipieri ai medicilor bălțeni, care tot beneficiază de acest suport din partea primarului de Bălți. Am vrut să vă simțiți ca acasă, frați, colegi, prieteni, amici, a declarat Tatiana Dibițcaia, viceprimar de Bălți.

În același timp, Renato Usatîi, a scris pe pagina sa de facebook că, a luat act de returnarea banilor. Aceștia vor fi transferați imediat în contul Primăriei municipiului Bălți, deschis special pentru donațiile îndreptate în lupta cu COVID-19.

Amintim că, ieri, o echipă de 42 cadre medicale din România a ajuns în Republica Moldova pentru a-și sprijini colegii din Chișinău, Bălți și Cahul.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"