NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Medicii Spitalului Clinic Bălți au primit flori și diplome pentru profesionalism, curaj și rezistență

În ajun de Ziua angajatului medical şi a farmacistului, autoritățile din Bălți i-au felicitat pe cei care salvează viețile oamenilor. Pentru devotement, profesionalism, curaj și rezistență, 45  de medici din cadrul Spitalului Clinic Bălți au primit astăzi, flori și dimplome de excelență.

 „Noi, toți bălțenii ne uităm la voi cu speranță și încredere. Sunteți linia de apărare a populației și unica șansă a noastră de viață și sănătate, a părinților, copiilor, a oamenilor noștri dragi. Mulțumim, doctore, pentru munca și dăruirea voastră, pentru alegerea conștientă de a vă jertvi timpul și sănătatea, viața chiar”, a declarat viceprimarul de Bălți, Tatiana Dubițcaia.

„Suntem un colectiv care face tot posibilul pentru binele pacientului. Vă felicit și pe dumneavoastră cu ocazia acestei sărbători, Vă doresc multă multă sănătate, succes, bucurii de la tot ce vă înconjoară”, a menționat directorul SCB, Serghei Rotari.

Medicii recunosc că au trecut și trec printr-o perioadă dificilă din cauza pandemiei de Covid-19, iar asta i-a făcut și mai puternici.

„A fost un an de provocare, un an mult prea greu comparativ cu anii precedenți. Sper mult că oamenii să aprecieze ceea ce se face pentru ei. Cele mai mari greutăți al întregului system au fost puse și pe umerii angajaților medicali.”

„Cu adevărat ne-am simțit doctori acum, în acest an când a dat pandemia peste noi, când uiți de familie și copii. Eu sunt din secția de reanimare, mereu această profesie este între viață și moarte, întotdeauna este cu emoții. În acest an pandemic am rămas puțini și am înțeles cât de mult e nevoie de noi.”

„Să fii medic este foarte complicat, mai ales în vremurile noastre dificile când pacienții sunt grav bolnavi, când întâmpinăm dificultăți de comunicare cu rudele, când sunt boli incurabile”, au declarat doctorii. 

În fiecare an, în a treia zi de duminică a lunii iunie este sărbătorită Ziua angajatului medical şi a farmacistului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata