NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mesajul Ambasadei SUA la Chișinău, adresat moldovenilor de Ziua Independenței: „Statele Unite vor continua să fie un partener de încredere a R. Moldova”

În numele Ambasadei SUA la Chișinău, Laura Hruby, Însărcinat cu afaceri a.i., a adresat cetățenilor RM un mesaj de felicitare în limba română, cu ocazia Zilei Independenței.


„Dragi prieteni, vreau să vă felicit pe toți cu ocazia Zilei Independenței a R. Moldova. Anul acesta sărbătorim 30 de ani de parteneriat între Statele Unite și  R. Moldova. În anul 1991, Statele Unite au recunoscut cu mândrie independența R. Moldova, iar în anul următor am inaugurat Ambasada noastră aici. De atunci am construit un parteneriat de succes bazat pe valorile noastre împărtășite și pe angajamentul comun  pentru un viitor mai bun. Pandemia de covid-19 a pus la încercare ambele noastre națiuni. Cred că prin cooperare R. Moldova și Statele Unite vor ieși mai puternice din această pandemie. De asta SUA au oferit vaccinuri suficiente pentru a imuniza jumătate de milion de cetățeni ai țării. 

Noi colaborăm cu cetățenii și Guvernul R. Moldova în ceea ce privește transparența, îmbunătățirea standardelor de viață pentru toți, în lupta contra corupției și pentru reformarea justiției. Ambasada noastră colaborează cu poliția și forțele armate ale R. Moldova pentru a îmbunătăți securitatea țării, conform principiilor sale de neutralitate și suveranitate.

Așa cum au făcut-o semnatarii Declarației de Independență a R. Moldova acum 30 de ani, poporul Moldovei și-a exprimat speranța pentru un viitor mai luminos când au ieșit anul trecut, dar și anul acesta să aleagă un nou președinte și un nou parlament. Așa cum am fost aproape de 30 de ani, Statele Unite vor continua să fie un partener de încredere în susținerea eforturilor Guvernului și cetățenilor R. Moldova în realizarea acestor speranțe.

În numele Ambasadei Statelor Unite ale Americii vă felicit pe toți cu ocazia Zilei Independenței. La mulți ani!”, a spus Laura Hruby.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata