NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Mi-e frică să stau în casă”. Mărturiile unor locuitori din raionul Briceni care au văzut racheta căzând

O echipă de geniști ai Armatei Naționale au ajuns la Briceni, acolo unde o rachetă a căzut la doar 200 de metri distanță de câteva case din satul Grimăncăuți. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Unii localnici susțin că au văzut cum explozivul a căzut într-o livadă, provocând un zgomot puternic, iar camerele de supraveghere au surprins momentul.

 „La un moment dat, în depărtare, s-a văzut un tub lung care se învârtea căzând jos. A durat vreo 5-6 secunde. A fost prima și a doua explozie. Eu nu m-am speriat pentru că am fost în Afganistan”, a spus un martor.

Specialiștii ajunși la fața locului au refuzat să ofere informații cu privire la acest caz.

Unii localnici spun că ar fi vorba de o rachetă rusească, iar experții militari sunt convinși că ar fi un proiectil-rachetă al sistemului antiaerian S300, folosite activ de Ucraina pentru a nimici rachetele lansate de Rusia.

„A fost o explozie puternică. Imediat m-am gândit că a căzut o rachetă în apropiere de noi. Apoi, a explodat încă o data mai puternic. Am înțeles că e rău. Credem că este o rachetă rusească. Ucraina nu are de ce să arunce explosive.”

„– S-a întâmplat acum trei ore. Cred că e din cauza situației din Ucraina.

– Cum considerați, a cui este racheta?

–Cel mai probabil a Ucrainei. Este o provocare cred, ca noi să nu trăim în pace.”

„Eram la vecină atunci. Primul zgomot a fost foarte puternic. Când a bubuit a doua ne-am întrebat ce s-a întâmplat? Nici nu m-am gândit la asta, dar m-am gândit, totuși, că ar putea fi o rachetă. Apoi am ieșit de la vecină, am văzut acolo foarte mulți oameni. A căzut undeva acolo, pe lângă cimitir, este foarte strașnic. Mi-e frică să stau în casă acum, îmi e foarte frică”, au spus oamenii.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu a condamnat în această seară atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra țării vecine. Aceste acțiuni nejustificate provoacă consecințe dramatice în Ucraina, lăsând oamenii fără electricitate, agent termic și în unele cazuri fără apă.

Anterior, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a venit cu o poziție faţă de noul val de atacuri cu rachete  lansate de armata rusă.

4 Comentarii
  1. […] „La un moment dat, în depărtare, s-a văzut un tub lung care se învârtea căzând jos. A durat vreo 5-6 secunde. A fost prima și a doua explozie. Eu nu m-am speriat pentru că am fost în Afganistan”, a spus un martor, transmite nordnews.md. […]

  2. […] O echipă de geniști ai Armatei Naționale au ajuns la Briceni, acolo unde o rachetă a căzut la doar 200 de metri distanță de câteva case din satul Grimăncăuți. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Unii localnici susțin că au văzut cum explozivul a căzut într-o livadă, provocând un zgomot puternic, iar camerele de supraveghere au surprins momentul, relatează NordNews.md. […]

  3. Octav spune

    Daca imi aduc bine aminte rusii si ucrainenii au fost prieteni buni, cand au adus comunismul in Romania si au ocupat Basarabia si nordul Bucovinei.
    In timp ce noi vorbim romanii din Bucovina de noed sunt sub ocupatie ucraineana.
    Razboiul asta e o mica cearta intre prieteni.

  4. […] VIDEO | „Mi-e frică să stau în casă”. Mărturiile unor locuitori din raionul Briceni care au văzut … […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"