NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mihaela Aga despre anul 2021

Anul 2021 a fost pentru mine plin de evenimente frumoase, care au marcat municipiul Bălți, dar și toată regiunea de nord a țării. Am adus oamenilor cele mai importante și veridice știri din domeniul social, cultural, politic și economic, care s-au produs în regiune.

I-am anunțat pe bălțeni că, începând cu luna noiembrie,  își pot imuniza copiii care au atins vârsta de 12 ani împotriva virusului COVID-19, cu vaccinul Pfizer, în două doze, la un interval de 21 de zile.

 Postul Crăciunului a început cu scandal la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, din satul Călinești, raionul Fălești. Zeci de localnici s-au adunat în curtea Mănăstirii, pentru a-i cere Episcopului de Bălți și Fălești, Marchel demiterea Maicii Starețe Anastasia, pe care o acuză că nu respecă canoanele și că a stabilit taxe prea mari pentru serviciile divine. (29 noiembrie)

Și tot în noiembrie, după o criză de metan de aproape o lună, cele două stații de alimentare din municipiul Bălți au afișat prețuri mai mari cu aproape 5 lei. Un litru de gaz metan a ajuns să coste 12 lei și 80 de bani. Cei mai afectați au fost taximetriștii.

 Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, crede că municipiul Bălți are un potențial mare și poate fi atractiv pentru investitorii străini. În cadrul vizitei sale în nordul țării, aceasta a vizitat Zona Economică Liberă Bălți, unde își desfășoară activitatea mai multe companii cu capital străin.

Detalii cutremurătoare în cazul omorului de la Fălești, unde doi tineri din Bălți au fost omorâți cu sânge rece. Potrivit oamenilor legii, tinerii au fost bătuți în Mărăndeni, iar ulterior urcați în portbagajul automobilului uneia dintre victime și duși în pădurea din Hiliuți, unde au fost uciși. Mai târziu, mașina a fost incendiată într-o fâșie forestieră din Călărași.

Păstoritul, una dintre cele mai vechi ocupații, este pe cale de dispariție. Crescătorii de oi din nordul Republicii Moldova spun că nu prea găsesc doritori de a îngriji turmele, iar cei care acceptă nu au pregătirea necesară. Totuși, mai sunt câțiva ciobani care știu cum să poarte de grijă mioarelor.

Omorul și suicidul de la începutul lunii august din curtea unui bloc din Bălți a zguduit orașul. Gelozia și reglările de conturi au făcut ca doi bărbați să-și piardă viața. Victima de 53 de ani, care ar fi proprietarul centrului comercial UNIC din Bălți, a fost împușcat mortal de un alt bărbat de 44 de ani, și el antreprenor. Cel din urmă și-a pus capăt zilelor la scurt timp de la crimă, chiar în subsoul blocului în care locuia.

Un teatru fără actori. Trist, dar adevărat. Se întâmplă la Soroca. Teatrul „Veniamin Apostol” este amplasat chiar în inima orașului, într-o clădire veche de aproape 90 de ani. Petre Popa este directorul instituției. Din cei 34 de angajați de odinioară, au rămas 20, doar că toți sunt personal auxiliar. Aproape toți actorii au plecat la Chișinău, pentru mai multe spectacole și salarii mai mari.

Și dacă această situație e un teatru trist, atunci ce mai e viața?

Vă doresc un an minunat și să trăiți, ca și cum meritați toate aplauzele!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"