NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Militarii rămân fără salarii majorate din cauza pandemiei de COVID-19

Militarii continuă să-și strângă cureaua, chiar dacă Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a promis acum opt luni, salarii mai mari. Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, susține că majorările salariale pentru angajații din cadrul Armatei Naționale nu au fost posibile din cauza pandemiei de COVID-19.

Acest subiect este pe agenda Guvernului, Președinției și eu sper că imediat ce o să ieșim din această criză, vom reveni la subiectul majorării salariilor militarilor.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, în cadrul unei vizite la Centrul de Instruire al Brigăzii „Moldova” din Bălți, Igor Dodon, le-a promis militarilor salarii mai mari începând cu acest an.

Sunt câteva probleme care au fost abordate și la Cahul, și aici, în special, ceea ce ține de salarizare. Eu am dat indicația colegilor din Guvern, pentru subofițeri, cel mai probabil, în anul viitor, o să rezolvăm problema. Ceea ce ține de dotare, aici e mai greu, noi în mare parte, o să dăm banii la școli și grădinițe,” a declarat Igor Dodon.

Și fostul Ministru al Apărării, Victor Gaiciuc a menționat în cadrul mai multor interviuri, că salariile militarilor vor crește în acest an cu 10 la sută. Potrivit acestuia, de majorări urmează să beneficieze 4500 de militari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"