NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mizerie, gunoi și veceu avariat la piața din orașul Ocnița: „Trebuie să încălțăm galoși”

Condiții jalnice la piața din orașul Ocnița. Drumul care duce spre veceul public de aici este plin de mizerie și gunoi, iar zona este împânzită de un miros greu de suportat. Toaleta nu a fost reparată de aproape trei decenii.

Deși duhoarea de aici le provoacă greață, oamenii care mucesc în piață spun că sunt nevoiți să-și satisfacă nevoile fiziologice în veceul avariat.

Mizerie, mai ales în veceu. Este un coșmar.

Nu este frumos. Trebuie să facă curațenie. Nu este posibil să treci, oamenii nu au pe unde călca.

Este imposibil să intri, probabil, trebuie să încălțăm galoși. Mulți au vrut să fie un veceu contra plată, dar nimeni nu a permis.

Eu muncesc aici de 25 de ani, de atunci durează. Noi nu am putut convinge autoritățile locale să ne construiască un veceu în Ocnița. Încalț ciubote și înainte! Oamenii care vin aici aștern cartoane pentru a putea răzbate. Este strașnic!, au spus oamenii.

Agentul economic, care, de curând, a luat piața în gestiune, spune că va soluționa problema, fără a indica termenii.

Eu nu pot să vă spun acum toate chestiile acestea, fiindcă eu încă nu am intrat în esența tuturor întrebărilor. Eu acum două săptămâni am primit documentele pentru piață. E foarte grea întrebarea, fiincă toți locuitorii din preajmă aruncă gunoiul acolo, a spus Vasile Dudca, agent economic.

În același timp, primarul orașului, a dat asigurări, că în maxim două luni, în apropiere de piață va fi construit un veceu nou contra plată. În acest scop, din buget vor fi alocați 340 de mii de lei.

Acesta este un focar de ani. Ne aflăm în faza de proiect a unui veceu public nou. Am făcut expertiza tehnică și peste o lună sau două vom avea alt veceu public. Eu demult aș fi închis piața și făceam oridine, fiindcă nu este apă, canalizare, pază, gard, lumini. Eu acolo vreau să izolez totul, să închid. Acolo este un adevărat iad, a declarat Victor Artamaniuc, primarul orașului Ocnița.

Ecologiștii recunosc că problema a fost trecută cu vederea și nu au aplicat nici o amendă în legătură cu situația antisanitară din piață.

În 2020, control la piață nu a fost planificat și îndeplinit. Ultimul control a avut loc în luna noiembrie 2019, iar amenda nu a fost aplicată, dar autoritățile au fost impuse să curățe locul, fapt care a fost îndeplinit. S-a scăpat din vedere pentru că n-au fost sunete. Nu cunosc când a fost aplicată ultima amendă, a declarat Valentin Codrean, șef interimar, Inspecția Ecologică Ocnița.

Potrivit estimărilor autorităților locale, pentru renovarea pieței, ar fi nevoie de peste un milion de lei.

2 Comentarii
  1. […] Toaleta nu a fost reparată de aproape trei decenii, transmite medianews.md cu referire la Nordnews.md. […]

  2. […] Toaleta nu a fost reparată de aproape trei decenii, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata