NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Mofturi și supărări la ședința Consiliului Raional Glodeni. Socialiștii au părăsit sala

Modificarea bugetului raionului Glodeni pentru anul 2021 a fost votată cu scandal. Supărați de decizia majorității, consilierii din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au părăsit sala de ședințe. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de faptul că procesul de votare nu are loc după placul lor.


Unii recunosc că au părăsit sala de ședințe din simplă solidaritate.

„Să înțeleg că colegii au ieșit din sală în semn de protest. Înțeleg clar importanța acestei chestiuni și îmi pare rău, dar fiind în componența acestei fracțiuni, sunt nevoit să fiu solidar cu ei”, a declarat Valeriu Țarigradschi, consilier raional, fracțiunea PSRM.

Socialiștii nu au fost de acord cu sumele de bani alocate unor instituții publice.

„Fiecare instituție are bugetul aprobat și planificat pe anul de activitate. Nu este normal să se facă imixtiuni în planificarea/executarea bugetului unei instituții, să se ia bani de pe cont și să se redirecţioneze la o altă instituție”, a spus Ion Maican, consilier raional PSRM.

Gestul socialiștilor a fost criticat de colegi.

„La ce bun astfel de spectacole? De exemplu, dacă din careva motive obiective n-am fost la ședința Comisiei de Specialitate, pot să mă întâlnesc cu cineva să discut, iar dacă am careva neclarități la unele puncte, mă scol în picioare și adresez întrebări. De ce să te încapățânezi și să pleci?”, a menționat Oxana Movilă, consilier raional PDM.

Potrivit autorităților raionale, nu este pentru prima dată când reprezentanții Partidului Socialiștilor părăsesc sala de ședințe în mod obraznic.

„Înainte de desfășurarea ședinților Consiliul Raional Glodeni, potrivit Legislației în vigoare se organizează dezbateri publice, după care aceleași proiecte de decizii sunt trecute obligatoriu prin Comisiile de Specialitate. La ședința în care a fost petrecută dezbaterea publică, reprezentanții fracțiunii socialiștilor nu s-au prezentat, de altfel, o mare parte din ei nu s-a prezentat nici la Comisiile de Specialitate. A devenit deja o obișnuință ca reprezentanții Partidului Socialiștilor să părăsească fără careva motive ședințele Consiliului Raional Glodeni, fără a da careva explicații”, Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Raional Glodeni din 25 august au fost 21 proiecte de decizii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"