NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Moment IMPORTANT! R. Moldova a transmis prima parte a chestionarului de aderare la UE

Moment important pentru Republica Moldova. Prim-ministra Natalia Gavrilița a transmis ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, prima parte a chestionarului de aderare la UE. Următoarea etapă este ca, în baza acestor răspunsuri, Comisia să elaboreze o opinie și să o transmită Consiliului pentru decizie.

Chișinăul au primit cea de-a doua parte a chestionarului de aderare la UE.

„Așteptăm să primim răspunsuri și la cea de-a doua parte a chestionarului deoarece aceste răspunsuri sunt necesare pentru formularea avizului Comisiei în lumina criteriilor de aderarea așa cum o cere Consiliul European. Răspunsurile oferite de R. Moldova vor fi transmise colegilor mei”, a declarat ambasadorul UE la Chișinău.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a declarat că odată cu aderarea la UE R. Moldova va fi în siguranță.

„A venit un alt chestionar, mai voluminos. Trebuie să muncim mai mult, mai bine. Integrarea în Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, este proiectuil acestei generații,  este lumina la capătul tunelului”, a spus președintele.

La 18 aprilie, prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat că la completarea chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a R. Moldova la UE lucrează toate subdiviziunile Guvernului, precum și instituțiile subordonate Parlamentului.

„Am făcut încă un pas spre viitorul nostru european, un viitor dorit de cetățenii noștri. Suntem gata să trecem dincolo de Acordul de Asociere. Suntem gata să mergem mai departe spre o țară europeană”, a menționat premierul Natalia Gavrilița.

R. Moldova a înaintat cererea de aderare la Uniunea Europeană (UE) la 3 martie 2022. Șefa statului, Maia Sandu, prim-ministra, Natalia Gavrilița, și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au semnat un document în acest sens.

Autoritățile de la Chișinău au primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova în data de 11 aprilie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"