NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Mulțumim că ați ales să investiți 200 de mii de lei în fun***ile dumneavoastră!” Mesajul unor tineri pentru primăria de Bălți

„Vrem investiții în tineri, nu în toalete”, „Bravo! Tocmai ați aruncat 200 de mii de lei în veceu”, „Mulțumim că ați ales să investiți 200 de mii de lei în fundurile dumneavoastră”, sunt doar câteva din mesajele unor tineri din Bălți, care s-au adunat în cadrul unui flash-mob,marți, în fața primăriei. Ei sunt indignați de decizia autorităților de a cheltui aproape 200 de mii de lei pentru reparația unor toalete din primărie.


„Prin această acțiune vrem să amintim Fracțiunii Politice Partidul Nostru că faptul că au majoritatea în consiliu, nu le permite să facă tot ce le dorește sufletul. De asemenea, noi suntem nemulțumiți de lipsa totală de transparență în luarea acestei decizii,” a spus Valeria Ciolac, activist civic.
Oamenii spun că autoritățile risipesc bani din buget pe probleme minore și nu investesc în sănătate sau învățământ.

Sunt mai multe firme în oraș, care ar putea să facă acest serviciu mult mai ieftin, și atunci, noi am fi în câștig. Aș zice că e prea devreme de a cheltui banii în așa mod, când avem atâtea probleme stringente în orașul nostru.”

 

Reparația au început-o în data de 3 ianuarie, iar suma a fost aprobată în altă zi, mult mai târziu. E clar că s-au înțeles între ei.”

Consider că suntem într-o robie. Dacă înainte era robia lanțurilor, oamenii știau că sunt robi și încercau să iasă din robie, acum noi tot avem robie. Le-am dat puterea în mâinile lor.”

Consilierul municipal,Sergiu Burlacu, a solicitat în mod oficial caietul de sarcini și deviza de cheltuieli. Mare i-a fost mirarea alesului local când  i-a fost refuzat accesul la informație.

Am depus oficial demersul de a primi contractul cu agentul economic, caietul de sarcini, deviza de cheltuieli elaborat de agentul economic. Este foarte dubioasă, modalitatea de preluare a executării lucrărilor, pentru că agentul economic care execută lucrările este înregistrat în aprilie 2019 și după câte am văzut din datele publice nu a înregistrat niciun circuit financiar, a declarat consilierul municipal, Sergiu Burlacu.

Responsabili din cadru primăriei de Bălți au evitat să iasă în fața oamenilor, iar viceprimarii au refuzat să ofere un comentariu pentru jurnaliști.

Voi sunteți un post toxic, vouă nimic nu se poate de zis”, a spus viceprimarul de Bălți, Nicolae Grigorișin.

 

Voi puteți nici să nu mă întrebați, dacă sunteți cu afișe duceți-vă și întrebați de Diana Grosu”, a adăugat viceprimarul de Bălți, Ghenadie Șmulschii.

Amintim că la ședința Consiliului Municipal Bălți din 16 ianuarie, din bugetul municipiului au fost alocați 182 de mii de lei pentru reparația a trei blocuri toalete de la etajul patru al primăriei.
Deși, decizia Consiliului cu privire la alocare celor 182 de mii de lei pentru reparația celor trei blocuri sanitare a fost luată pe 16 ianuarie, lucrările au demarat acum două săptămâni.
 

2 Comentarii
  1. […] Ei sunt indignați de decizia autorităților de a cheltui aproape 200 de mii de lei pentru reparația unor toalete din primărie, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md. […]

  2. […] Ei sunt indignați de decizia autorităților de a cheltui aproape 200 de mii de lei pentru reparația unor toalete din primărie, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.  […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata