NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Nanu Tudor”, filmul regizat de moldoveanca Olga Lucovnicova, desemnat cel mai bun scurtmetraj în cadru EFA Awards

„Nanu Tudor”, coproducţie Belgia-Portugalia-Ungaria-Republica Moldova regizată de cineasta din Republica Moldova Olga Lucovnicova, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj european în cadrul galei premiilor Academiei Europene de Film (EFA) în curs de desfășurare sâmbătă seara la Berlin, scrie Agerpres.

În „Nanu Tudor” (My uncle Tudor) regizoarea călătoreşte, după 20 de ani de tăcere, înapoi în casa străbunicilor ei, unde a trecut prin evenimente nefaste care i-au marcat memoria pentru totdeauna. Mult aşteptata reuniune de familie vine în contradicţie cu încercările ei de a-şi depăşi trecutul.

La această categorie mai fuseseră nominalizate scurtmetrajele „Bella” (Grecia), „Displaced” (Kosovo), „Easter Eggs” (Belgia, Franţa, Olanda) şi „In flow of words” (Ţările de Jos).

Olga Lucovnicova este o regizoare moldoveancă stabilită în Belgia. A studiat cinematografia timp de şase ani la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Moldova şi doi ani regia de film documentar la DocNomads, un program de masterat comun Erasmus Mundus, oferit de un consorţiu format din trei universităţi europene importante din Portugalia, Ungaria şi Belgia, conform site-ului EFA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata