NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Natalia Gavrilița crede că municipiul Bălți este atractiv pentru investitorii străini

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, crede că municipiul Bălți are un potențial mare și poate fi atractiv pentru investitorii străini. În cadrul vizitei sale în nordul țării, aceasta a vizitat Zona Economică Liberă Bălți, unde își desfășoară activitatea mai multe companii cu capital străin.

 

 „La Zona Economică Liberă am văzut care sunt condițiiile de lucru, m-am bucurat să aflu despre creșterea investițiilor în companiile din ZEL și perspectivele de creare a 800 locuri de muncă noi în următorii trei ani, a declarat Natalia Gavrilița.

Vizita a continuat la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, unde este construit un Centrul de Inovare și transfer tehnologic.

 „Vizita mea la Bălți este concentrată pe planurile guvernului de a crea locuri de muncă prin încurajarea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și încurajarea investitorilor, a mai adăugat prim-ministra.

 „Ne bucurăm că am fost atractivi pentru o vizită de așa rang, aceasta demonstrează și atitudinea guvernării față de sistemul de învățământ superior și într-adevăr, noi suntem cei care formăm cadrele pentru economia națională și responsabilitatea, evident, o împărțim împreună, a spus Natalia Gașițoi, rector USARB.

La finalul vizitei, Natalia Gavrilița a mers la SA „CET-NORD”, întreprinderea care asigură cu energie termică locuitorii orașului Bălți.

 „ Am discutat dacă a revenit la normal situația pentru că avem deja gaze naturale, am discutat despre numărul de persoane care deja sunt conectate la agentul termic, înțeleg că 85 de procente din case sunt conectate, deci, mai este de lucru. De asemnea, am discutat niște măsuri care ar asigura securitatea energetică al țării pe viitor, a conchis șefa executivului.

Reprezentanții CET-NORD au declarat că nu duc lipsă de gaze și că în scurt timp, agentul termic va ajunge la toți consumatorii.

 „Am avut discuții constructive referitor la activitățile noastre de serviciu.  S-a rezolvat deja problema de bază, asigurarea cu combustibil primar pentru producerea agentului termic. Avem încă 128 de blocuri locative care nu sunt conectate, a declarat Marian Brînza,, Director SA „CET-NORD”.

Tot astăzi, Natalia Gavrilița a vizitat Societatea pe Acțiuni „Incomlac” pentru a afla problemele cu care se confruntă producătorii de lactate în această perioadă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata