NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Neașteptat de exemplari. Polițiștii nu au depistat nereguli în restaurantele și barurile din Bălți

Cluburile, restaurantele, barurile și hipermarketurile din Bălți au ajuns în vizorul polițiștilor și a reprezentanților ANSA. Aceștia au verificat dacă se respectă restricțiile impuse de autorități în legătură cu pandemia de Coronavirus. O atenție sporită s-a acordat localurilor de agrement care sunt obligate să-și închidă ușile după ora 20.00.

Cei din domeniul HoReCa se pare că a fost la curent cu toate acțiunile polițiștilor, fiind foarte exemplari. În niciun local nu au fost încălcate restricțiile impuse de autorități.

Administratorii localurilor din oraș spun că respectă cu strictețe toate regulile de protecție împotriva la COVID-19.

Igienizarea din două în două ore, termometria angajaților, avem și un ordin intern prin care am informat angajații despre Covid-19. La fel, am comandat și pliante pentru fiecare masă să informăm despre situația din țară. Și toate evenimentele care au fost, zile de naștere, cumetrii, nunți au fost amânate. După 18 aprilie deja vedem situația din țară”, a spus Valentina Rotari, administrator.

Ce a scris comisia națională respectăm, noi oricum respectam și înainte. Dezinfecția este ceva la ordinea zilei, încercăm să preîntâmpinăm clienții să poarte măști, să respecte distanța, să pună masca când se ridică de la masă. Tot ce se cere”, a adăugat Carolina Bistrița, administrator.

Polițiștii au verificat și modul în care se efectuează triajul vizitatorilor în hipermarketuri.

Toate persoanele care vin fără de măști, noi le propunem din partea noastră măști gratuite. Plus minus 10%- 15% din toate persoanele sunt fără măști. Noi facem observație persoanelor care vin cu masca pe barbă și ei deja le pun”, spune Ion Sînchetru, agent pază.

În pofida observațiilor, mulți oameni purtau masca incorect. Aceștia spun că nu le este frică de virus.

„Nu mai aveți subiecte? -DE CE NU PURTAȚI MASCA CORECT? VĂ SUPUNEȚI RISCULUI? – Stați acasă.- DE CE SĂ NU PURTAȚI CORECT MASCA? – Stați acasă. – DAR D-VOASTRĂ DE CE NU STAȚI ACASĂ? – Pentru că eu nu mă tem.”

„Eu nu m-am ciocnit cu aceasta și de asta nu mă tem. Știți, omul este așa o ființă, până singur nu se ciocnește, nu se teme.”

Pare nevirosimil, dar în urma controalelor a fost depistată o singură încălcare.

Au fost verificate toate localurile din municipiul Bălți. Majoritatea s-au conformat restricțiilor date. Pe viitor se vor efectua și alte vizite pentru prevenirea bolilor epidemiologice. A fost depistată o încălcare, care a fost documentată. Nu se respectau mai multe rigori. Neefectuarea termometriei și distanța dintre persoane era mai mică de un metru”, a declarat Maxim Svetenco, ofițer principal de sector.

Încălcarea restricțiilor anti-covid se pedepsește cu amendă de până la cinci mii de lei pentru persoane fizice și până la 50 de mii pentru persoane juridice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"