NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Nicolai Grigorișin este gata de muncă. Primarul nou ales este mulțumit de rezultatele alegerilor

În maxim zece zile, Nicolai Grigorișin urmează să devină oficial primar al municipiului Bălți, ales de doar șapte mii de locuitori. Din cei peste o sută de mii de alegători așteptați la scrutin, doar 9,98 % și-au exercitat dreptul la vot. Asta pentru că mulți bălțeni au boicotat alegerile. Unii s-au prezentat la urne doar pentru a folosi buletinul de vot. Astfel, după numărarea voturilor, 1786 de buletine au fost declarate nule.

 

 

 

Pentru candidatul independent, Nicolai Grigorişin au votat 84,77% dintre alegători, adică 7148 de cetăţeni. Nicolae Chirilciuc, candidat din partea Partidului „Patrioţii Moldovei”, a obţinut 15,23%, adică 1258 de voturi.

REZULTATELE ALEGERILOR DIN BĂLŢI
NICOLAI GRIGORIŞIN- 84,77% (7148 ALEGĂTORI)
NICOLAE CHIRILCIUC – 15,23% (1258 ALEGĂTORI).

Primarul nou ales a declarat că este mulțumit de rezultate, indiferent de faptul că la urne s-au prezentat puțini alegători.

Curtea Supremă de Justiție a demonstrat că nu sunt careva încălcări.  Așteptăm după procedură, ca Judecata să mă numească în funcție și în continuare voi începe să lucrez, a declarat Nicolai Grigorișin.

Totul a decurs destul de normal. Alegerile se poate de spus că au trecut într-o formă legală.  Conform procedurii, în termen de zece zile trebuie ca instanța de judecată să se pronunțe și să fie emisă o hotărâre, a menționat Serdiuc Irina, președinta CECE Bălți.

Cei care îl susțin pe Grigorișin spun că acesta merită să fie primar pentru că este gospodar și are deja experința necesară pentru a conduce cu orașul.

Da, sunt mulțumită.  Grigorișin a fost până acum și știe orice colțișor al acestui oraș, știe orice problemă și ne gândim, și credem că va face mai departe tot posibilul ca să fie bine, a spus o femeie.

Grigorișin este un om gospodar, bun, cuminte și face ceea ce vorbește, a spus o alegătoare.

Iar alți bălțeni nu îl recunosc pe Grigorișin ca primar și spun că alegerile au fost incorecte.

Nu, nu, nu. – Ați fost la vot? – Nu am fost și multă lume nu a fost pentru că nu am avut pentru cine vota.

Sigur că nu, dar cine o să fie de acord? – De ce nu sunteți mulțumită. – Pentru că nu este cinstit și gata. – Dumneavoastră ați fost la alegeri? – Nu. Deoarece nu am avut pe cine. Nu au fost majoritatea, ați văzut, doar 10%, au spus bălțenii.

Amintim că, în primul tur al alegerilor din Bălți a câștigat Marina Tauber cu  47,93 % din voturi. Atunci, pe locul doi s-a clasat Nicolai Grigorișin, urmat de Boris Marcoci și Alexandr Nesterovschi. Candidata partidului ȘOR a fost exclusă din cursa electorală pe motiv că a depășit plafonul de cheltuieli în campanie.

Pentru a evita orice speculații, candidatul PAS, Boris Marcoci, și-a retras candidatura. Ulterior, și socialistul Alexandr Nesterovschi a anunțat că va boicota scrutinul din 19 decembrie.

Prin urmare, Grigrișin a ajuns să lupte pentru fotoliul de primar cu Nicolae Chirilciuc, votat în primul tur de doar 416 persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata