NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Nicu Popescu: ,,R. Moldova nu ar avea electricitate și căldură fără suportul necondiționat al UE”

,,Grație Uniunii Europene (UE) avem lumină și căldură în casele noastre!”, a declarat Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul emisiunii ,,NORDNEWS LIVE”. Vicepremierul  menționat că, deși facturile la electricitate și gazele naturale sunt mari, totuși, datorită fondurilor și granturilor europene, dar și al efortului comun ale statelor membre UE, moldovenii pot supraviețui.

,,Fără sprijinul financiar românesc, european, francez, german, american, nu am avea deja electricitate. Da, electricitatea este scumpă, gazul este scump, același lucru este valabil și pentru gaz, dar fără platformele de sprijin din luna aprilie de la Berlin, din luna iulie de la București, și de acum, R. Moldova cel mai probabil nu ar fi avut fonduri și capacități de a se asigura în continuare cu gaz și electricitate. Aceste resurse sunt scumpe, dar noi le avem, și toți partenerii noștri fac tot posibilul ca noi să menținem luminile și căldura din casele noastre până în primăvară și mai târziu. De aceea, când suntem întrebați unde sunt banii și ce concret am obținut de la Berlin, București și Paris, platformele de sprijin, rugămintea mea e să ne uităm toți în jur, să ne uităm la luminile care ard, la încălzirea noastră care o putem asigura și să ne dăm seama că, da, aceste resurse sunt scumpe, dar fără sprijinul extern, noi nu le-am fi avut”, a declarat Nicu Popescu în cadrul emisiunii ,,Nord News LIVE”

Amintim că, aflată într-o vizită de lucru în R. Moldova, Președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, a anunțat un pachet adițional de sprijin pentru țara noastră, în valoare de 250 milioane euro pentru achiziționare de gaze și compensarea costurilor ridicate la energie pentru populație.

1 Comentariu
  1. […] declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul emisiunii NORDNEWS LIVE. El a menționat că, deși facturile la electricitate și gazele naturale sunt mari, totuși, […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"