NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Nouă clase de la un liceu din Bălți au intrat în carantină

Șaisprezece clase din instituțiile de învățământ din Bălți au intrat în carantină, după ce trei elevi și trei profesori au fost testați pozitiv la Covid-19. Astfel, numărul elevilor care nu frecventează școala a trecut de 300.


Doar la liceul „Mihail Lomonosov” din oraș, nouă clase au intrat în carantină, după ce un elev și doi profesori au fost infectați cu noul coronavirus. Administrația instituției de învățământ a refuzat să discute cu presa.

„Este ora 10.30. Este pauză, însă niciun elev nu a ieșit în curtea liceului. Directoarea instituției de învățământ a refuzat să discute cu noi. Câteva perechi de ochi curioși ne-au urmărit de la geamurile de la etaj. Probabil, au fost avertizați să nu iasă afară”, a relatat de la fața locului Ana Prodan, reporter Nordnews.

Iar la liceul „Vladimir Maiakovskhi”, cinci clase au intrat în carantină.

„Două clase de a II-a, clasa a IV-a , aVI-a, aVIII-a, subgrupele în care a activat cadrul didactic. Starea ei este stabilă, urmează cursul de tratament”, a declarat Rita Socoliuc, directoarea liceului „V. Maiakovski”

Reprezentanții Direcției de învățământ din Bălți au declarat că numărul elevilor care se află în autoizolare este în continuă creștere.

„La liceul „Mihail Lomonosov”, astăzi, urmează să fie închisă încă o subgrupă, adică nu este vorba despre o clasă întreagă, ci doar jumătate de clasă. Acolo a fost contact cu un elev bolnav, dar clasa a fost împărțită în jumătate și este vorba despre o subgrupă. Acolo au fost depistate două cadre didactice, care au avut ore în mai multe clase. Iată de ce au fost închise mai multe clase”, a spus Alexandru Roșca, șeful Secției învățământ preșcolar, primar și gimnazial.

Alte cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate la gimnaziul nr. 14 și la liceul „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din oraș.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata