NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Nouă cupluri din Bălți au sărbătorit nunta de aur și s-au ales cu premii bănești

Dragostea și răbdarea sunt temelia unei familii. O spun cuplurile din Bălți care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. Cu această ocazie, autoritățile locale le-au oferit flori, diplome și premii bănești.

– Se decernează cu jubileul de 50 de ani Mihail și Maria Gîrbu.

– Pentru dumneavoastră diploma, iar pentru soția florile și banii.

– Mulțumesc, vă mulțumesc!

Dragostea dintre Maria și Mihail Gîrbu nu a avut hotare. Au trecut prin multe, dar spun că le-au reușit pe toate împreună.

„De Crăciun am împlinit fix 50 de ani. Dragostea, înțelegerea, răbdarea, iertarea, pe asta se bazează tot. A fost și dulce, a fost și amar”, povestește Maria Gîrbu.

„Prin înțelegere între noi”, spune Mihail Gîrbu.

„Eu lucram în Vinița. Soțul era în armată. Ne-am întâlnit la dansuri. Am venit aici, în Moldova. A fost foarte greu, pentru că nu cunoșteam nici limba, nici tradițiile.  Ce se poate ura generației tinere? Răbdare. Să trăiești 50 de ani…de toate se întâmplă în viață”, povestește Pavlina Vatamaniuc.

La fel de fericiți sunt și soții Galina și Vasile Sîrbu. În jumătate de secol au avut parte de bucurii, dar și tristeți. Nu regretă nimic. Astăzi, mândria lor sunt copiii și nepoții. 

„Mulțumesc lui Dumnezeu că am trăit până la aceste zile. Au fost greutăți. Dar în mare parte au fost zile bune”, spune Vasile Sîrbu.

„Rezultatul drumului nostru sunt copiii, nepoțiii, de care suntem mândri și sperăm că în viitor le vom fi alături. Dacă în tinerețe e un sentiment aprins, acum e unul stabil. Mari mulțumiri autorităților locale pentru această sărbătoare care ne-au organizat, indiferent de orice, indiferent de greutăți”, adaugă soția, Galina Sîrbu.

Elizaveta Usataia a venit de una singură. Soțul a rămas acasă din cauza unor probleme de sănătate.

„A avut trei insulturi și nu poate să se deplaseze. Ne-am întâlnit acolo la dansuri, ne-am îndrăgostit, ne-am căsătorit, am făcut băiat. Am ajuns la vârsta de 50 de ani. Și așa, și așa a fost. Dar parcă ne pare că am trăit o zi în acești 50 de ani. Plus că pe lângă 50 de ani mai avem 20 de ani, deja 70”, spune Elizaveta Usataia.

Nicolai Grigorișin le-a mulțumit jubiliarilor, pentru că au reușit să păstreze în timp valorile familiei și să fie un exemplu pentru tânăra generație.

„Conducerea municipală nu a uitat de voi. Mă închin în fața dumneavoastră, pentru tot ce ați făcut pentru Bălți, pentru țara noastră. Vom avea așa un program „Grija pentru pensionari”. Fiecare om care a ajuns la vârsta pensionării va avea cardul „Grijă”, așa și se va numi, cu care vor beneficia de reduceri în centrele medicale, în magazine, de transport gratuit”, a promis Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți.

În total, nouă cupluri din Bălți au sărbătorit nunta de aur și au primit din partea primăriei câte 2.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"