NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Noul șef al Serviciului Vamal: Lucrăm intensiv pentru a digitaliza toate procesele și a opri contrabanda

Nicolae Vutcariov va asigura interimatul de director la Serviciul Vamal. Decizia a fost luată ieri, 23 noiembrie, după ce Igor Talmazan a demisionat din funcția de șef al Serviciului Vamal și numit de Executivul de la Chișinău în funcția de Secretar General al Guvernului.

Nicolae Vutcariov are 34 de ani și activează în cadrul Serviciului Vamal din noiembrie 2021 în funcție de director adjunct, șef al Departamentului antifraudă și conformare.

„Cele mai mari probleme reiese din războiul purtat pe teritoriul Ucrainei, întrucât a fost dat peste cap tot ceea ce ține de transport, iar prioritatea numărului unu a Serviciului Vamal este securitatea economică a statului. În acest sens facem tot posibilul pentru facilitarea agenților economici, crearea unui mediu ambiant pentru activitatea acestora, dar și nu în ultimul rând, lupta cu contrabanda care prejudiciază bugetul R. Moldova și știrbește din imaginea țării”, a declarat Nicolae Vutcariov, director interimar al Serviciului Vamal.

O altă prioritate al noului șef al Serviciului Vamal este dotarea instituției cu tehnică nouă.

„Lucrăm intensiv asupra la digitalizarea tuturor proceselor din cadrul Serviciului Vamal. În al doilea rând, suntem în proces de reconstrucție a două posturi vamale, vorbim de Leușeni și Sculeni, astfel încât să putem face față la fluxul mărit de mijloace de transport. Lupta cu fenomenul de contrabandă, întrucât, dacă vorbim de tehnica de care beneficiază la moment inspectorii este destul de veche. Dacă vorbim de autoturisme, aceste sunt din 2012, din ultimele donații, și acum suntem în comunicare cu mai mulți parteneri externi pentru a putea îmbunătăți utilajul de care dispune fiecare inspector vamal, atât din linia întâi, cât și din linia doi de control”, a adăugat Nicolae Vutcariov.

Nicolae Vutcariov este licențiat în drept. În anul 2013 a obținut titlul de master în drept public, iar în 2019 – titlul de master în Management Public. Timp de șapte ani a activat și în cadrul Centrului Național Anticorupție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"