NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Nu au liniște în propriile case. Mai mulți locuitori din orașul Cupcini, deranjați de combinatul de pâine

Mai mulți locuitori din orașul Cupcini, raionul Edineț, se plâng că nu au liniște din cauza combinatului de pâine. Amplasat în mijlocul unui sector privat, acesta provoacă un zgomot insuportabil, iar cantitatea de praf în aer este depășită.


Mihail Catan locuiește în imediata apropiere de fabrică. Bărbatul spune că nu poate dormi în propria casă. De mai bine de zece ani, acesta este nevoit să suporte gălăgie, dar și mizeria care se acumulează în curtea sa.

Noi în acestă casă nu mai trăim, deoarece e gălăgie, trăim în alta că e mai departe de gardul lor și nu e așa gălăgie. Eu nu pot trăi aici, că e mare gălăgie. Trăim chiar gard, în gard. E pâine, dar vrem să trăim și noi liniștit”. s-a plâns bărbatul.

 Iar după ce combinatul și-a ridicat un gard din beton, gospodăria bărbatului este inundată cu regularitate.  

Era gard din metal și apa se scurgea, aici a fost cândva piață. Acum au construit un gard de piatră, apa vine din drum, se oprește în gard și mă îneacă, în beci, în casă”, a precizat Mihail Catan.

Și familia Cucereavîi spun că viața lor s-a transformat într-un adevărat coșmar după ce antreprenorul și-a instalat mai multe elevatoare pentru cereale.

Trebuie să săpăm altă groapa de canalizare, deoarece pe aceea nu o putem curăți. Trebuie să facem alta.Când noi am făcut-o se putea de intrat cu mașina, dar acum nu. Tare e gălăgie, și noaptea și ziua. Doamne ferește ce gălăgie”, a spus Maria Cucereavîi.
„Mirosul de pâine e gustos, dar nu chiar în fiecare zi, 24 de ore din 24. Îmi este rău, mi s-a întors de la pâine. Nu pot, e imposibil să deschid un geam”, a adăugat Mihail Cucereavîi.

Oamenii spun că au solicitat ajutorul administrației publice locale însă, fără rezultat.

Îl rugăm domnul Ivan, ajutați-ne, dar el spune nu pot, agentul economic m-a ajutat să repar biserica. Ce are una cu alta? Pentru ce elevatore? Copiii respiră la pauză praf, noi toți respirăm praf. Nu întreprind nicio acțiune”, a adăugat locuitorii.

Primarul orașului Cupcini recunoaște că a admis o greșeală atunci când a dispus amplasarea unei întreprinderi în apropierea caselor de locuit.

Am fost la Ciornîi și l-am obligat să pună noi hote. Omul a schimbat totul. Acum i-am repartizat un nou lot de pâmânt, el trebuie să scoată tot de acolo. A fost admisă o greșeală, acolo cândva era o piață”, a precizat primarul or. Cupcini, Ivan Ostaficiuc.

Administrația combinatului de pâine din Cupcini nu a fost de găsit pentru a comenta situația.

El deja de o săptămâna nu este la muncă, nu l-am văzut. Doar el poate oferi asemenea informații. Poate săptămâna viitoare el va fi”, a spus un muncitor din cadrul combinatului.

Orașul Cupcini numără peste șapte mii de locuitori.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"