NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Nu se tem de COVID și nici de murdărie. Bălțenii au dat buzna în bazinele acvatice din oraș

În plină pandemie, bălțenii au dat buzna în bazinele acvatice din oraș. Nu se tem de COVID-19 și nici de murdăria din lacuri. Asta pentru că nu au alternativă, se justifică oamenii. Bazinele au fost din nou închise, iar vara este deja pe sfârșite.


Deși scăldatul este interzis, bălțenii se bălăcesc în bazinele din oraș.  Aceștia recunosc că nu procedează corect. Ei spun că lacurile și plajele sunt foarte murdare.

Este rău, dar vrem să ne scăldăm. Am venit să mă scald cu prietenii. Am convenit să ne întâlnim aici.

Eram pe aproape și am decis să mă scald. Este arșiță. Vreau să mă scufund, să mă împrospătez, au spus oamenii.

De obicei, soții Maria și Alexandru mergeau la piscine, însă pentru că acestea sunt închise în acest an din cauza pandemiei, singura alternativă sunt lacurile. Ei speră că autoritățile vor aduce în ordine bazinele acvatice din oraș.
 

E perfect, vrem să ne relaxăm, să ieșim la natură. Vrem prospețime, mai ales vara, când să ne mai scălăm? Vara continuă și noi dorim să ne odihnim. Dacă va fi posibil să curețe lacul voi fi foarte recunoscătoare. Voi veni aici cu regularitate, a spus Maria, locuitoare Bălți.

Apa este murdară din cauza papurișului. Unde să mă scald? Nu am unde. E cald. Merg acasă, mă spăl după ce mă scald în lac. Ce să fac?, a spus Alexandru, locuitor Bălți.

Specialiștii Centrului de Sănătate Publică Bălți susțin că scăldatul este interzis, însă nu din cauza calității apei, ci a pandemiei și a condițiilor proaste de odihnă.

Da, calitatea apei corespunde, însă nu corespund condițiile. În teritoriul aferent al lacurilor era multă ambrozie, platourile pentru colectarea deșeurilor nu erau asfaltate și îngrădite, adică picsicile și câinii au acces, nu era amenajată o instalație cu apă potabilă, a declarat Elena Revenco, șefa Secției Protecția Sănătății Publice, CSP Bălți.

Autoritățile locale spun că nu au amenajat plajele din cauza pandemiei de coronavirus.

Plaja nu a fost amenjată din simplu motiv că este interzis scăldatul în bazinele acvatice din Bălți. Dacă se va termina pandemia de COVID, va fi amenajată și plaja. Cu referire la accesul la apă potabilă, nu pot să vă spun nimic. Cred că mâine voi veni cu un apel telefonic pentru a explica situația, a declarat Ion Miron, șeful adjunct al Direcției Gospodărie Comunală.

Amintim că, în perioada pandemiei COVID-19, accesul în zonele de agrement şi scăldatul sunt interzise.

1 Comentariu
  1. […] Asta pentru că nu au alternativă, se justifică oamenii. Bazinele au fost din nou închise, iar vara este deja pe sfârșite, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata